El Govern de Canàries ha consensuat amb Movistar+ i les productores de la sèrie Hierro un estricte protocol de seguretat, que inclou la realització del test PCR a l'equip, que permetrà reprendre aviat el rodatge de la segona temporada d'aquesta producció a l'illa. L'illa, que és dels pocs llocs que ha entrat aquesta setmana a la Fase 2 de la desescalada, es converteix així en el primer territori de l'arxipèlag en reactivar els rodatges cinematogràfics interromputs per l'estat d'alerta sanitària.

Segons indica el viceconseller de Cultura i Patrimoni Cultural, Juan Márquez, les especials condicions de l'illa del Hierro, on la incidència de la pandèmia ha estat pràcticament nul·la, «permeten afrontar aquest repte amb garanties, seguint però una llarga llista de mesures molt exigents tant des del punt de vista dels preparatius previs com pel que fa al desenvolupament de les diferents fases del rodatge».

La prioritat, indica Márquez, «és la protecció de la població local, de manera que els tests es realitzaran abans i després de l'arribada de l'equip a l'illa».

Mesures preventives

Aquestes mesures preventives les supervisarà el mateix Govern de Canàries i inclouen entre unes altres la realització de test PCR a tot l'equip participant abans de desplaçar-se a les Canàries, amb un confinament previ en els seus respectius domicilis i un altre període després de la seva arribada a l'illa, quan es tornaran a repetir aquestes proves.

El desplaçament es realitzarà en un avió exclusiu per a l'equip integrat per més de cent persones, entre els professionals de l'apartat artístic i tècnic, i en les condicions de distanciament establertes.

Així, el rodatge es podrà iniciar un cop es confirmin els resultats de la segona prova, sempre que es compleixin totes les normes dictades en el protocol.