31 de maig de 2020
31.05.2020
Diari de Girona

Movistar+ estrenarà a l'agost la minisèrie «El pájaro carpintero»

La ficció, produïda i protagonitzada per Ethan Hawke, se centra en la lluita per abolir l'esclavisme

30.05.2020 | 22:43
Una escena de la minisèrie «El pájaro carpintero».

El pájaro carpintero arribarà a Espanya el pròxim mes d'agost de la mà de Movistar. Es tracta d'una minisèrie d'època del canal Showtime protagonitzada i produïda per Ethan Hawke que es basa en la novel·la de James McBride. La ficció situa la trama a l'Amèrica del Nord de segle XIX, en plena expansió d'un abolicionisme que va originar la Guerra de Secessió.

La història està explicada des del punt de vista de Cebolla, un jove esclau afroamericà que acaba formant part del variat grup de seguidors de l'abolicionista John Brown durant l'època coneguda com el Sagnat de Kansas. Un delicat episodi de la història dels EUA fruit del debat ideològic i polític al voltant de la qüestió de l'esclavisme en aquest mateix estat.

El protagonista es veurà involucrat així en la famosa batuda de 1859, liderada pel mateix Brown, sobre l'arsenal de l'exèrcit en Harpers Ferry i serà testimoni de les seves conseqüències, segons informa la plataforma Movistar + en un comunicat. El que pretenia ser un primer intent d'emancipació dels esclaus acabaria convertint-se en el principal desencadenant de la Guerra de Secessió nord-americana.

Ellar Coltrane, Hubert Point-Du Jour, Beau Knapp, Nick Eversman, Jack Alcott, Daveed Diggs, Maya Hawke i Mo Brings Plenty completen un repartiment encapçalat per Ethan Hawke.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook