La plataforma de streaming HBO Max ha decidit retirar del seu catàleg l'oscaritzada pel·lícula A llò que el vent s'endugué, segons ha explicat, per «oferir una visió idealitzada de l'esclavitud i perpetuar estereotips racistes». La decisió del gegant audiovisual coincideix amb la d'altres companyies com Disney, que va evitar incloure en la seva nova plataforma Canción del sur o la cadena de televisió Paramount, que va cancel·lar el programa de telerealitat Cops, protagonitzat per policies dels Estats Units.

La retirada de la cèlebre pel·lícula, estrenada el desembre del 1939 i que portava a la gran pantalla la novel·la homònima publicada el 1936 per Margaret Mitchell, arriba poc després que el diari Los Angeles Times publiqués una columna d'opinió, signada per John Ridley, en la qual sol·licitava la mesura perquè la història «glorifica» l'esclavitud durant la Guerra de Secessió dels Estats Units, «ignora els seus horrors i perpetua els estereotips més dolorosos per a les persones de color». La retirada del film es produeix en plene onada de protestes contra el racisme arran de l'assassinat de George Floyd, per part d'un agent de la policia de Minneapolis.

Protagonitzada per Vivien Leigh i Clark Gavle, Allò que el vent s'endugué va ser nominada a 13 Oscars, dels quals en va obtenir 8.