RTVE recuperarà al setembre part del temps retallat als informatius territorials «per l'estat d'alarma» des del mes de març. Ara mateix, la desconnexió per a l' Informatiu Migdia de Catalunya, en català per La1, ha quedat en 12 minuts d'informació a les dues del migdia, i la repetició de l'espai a les quatre de la tarda.

Amb el canvi anunciat ara per la corporació pública de la ràdio i televisió espanyola, a partir del setembre la durada d'aquest espai augmentarà fins als 18 minuts, mantenint les dues franges d'emissió però avançant-les en cinc minuts respectivament.

La plantilla d'informatius de TVE Catalunya va considerar «incomprensible» la reducció de l' Informatiu Migdia, degà dels espais informatius en català que s'emet des de l'any 1977 i marca «rigorosa i de prestigi» que «ara volen relegar per un concurs».

Mitjançant un comunicat, també es van mostrar decebuts perquè la decisió, asseguraven, es va acordar amb els sindicats SI i UGT i la direcció de RTVE «sense ni tan sols informar-ne a la plantilla».