El director de TV3, Vicent Sanchis, va argumentar ahir que la conversa intervinguda per la Guàrdia Civil entre Pilar Rahola i David Madí demostra el seu «criteri propi» i independència davant d'eventuals pressions polítiques. Sanchis va respondre així a una pregunta parlamentària del diputat de Ciutadans Ignacio Martín Blanco, que va qualificar Rahola de «comissària política» (per dir que «faran pagar» a Sanchis la reducció de la seva presència a TV3) i va exigir que deixi de col·laborar amb la televisió. El director va reiterar que la presència de convidats depèn dels directors de programes, als quals ha fet «costat», i no va anunciar canvis per raó d'unes converses la filtració de les quals va censurar.

Sanchis va replicar a Martín Blanco que la filtració «fa trontollar» la visió del diputat sobre la seva independència de criteri respecte de les pressions. Davant de les preguntes d'aquest diputat i de les de Marta Ribas (Cat en Comú Podem) el director de TV3 va admetre que aquestes pressions existeixen «de tots els partits» i va demanar als diputats que valorin que ell no s'hi «plega». Preguntat per si l'expresident Puigdemont també el va trucar per condicionar decisions sobre col·laboradors, Sanchis ho va negar. «El criteri sobre les col·laboracions en els programes els marquen els directors o directores dels programes», ha sentenciar Sanchis.

Sobre les comunicacions intervingudes, Pilar Rahola es va defensar ahir criticant que s'hagin fet públiques converses seves «trossejades i fora de context», i va denunciar la vulneració de drets per part dels «aparells repressors de l'Estat». «Tots nosaltres tenim converses d'aquestes, cap de nosaltres sobreviuria a una escolta de converses», va indicar en un vídeo que va publicar a Youtube.

«El desfici pel control de TV3»

D'altra banda, el Consell Professional d'Informatius i el Comitè d'Empresa de TV3 denuncia les «ingerències polítiques» arran de la conversa entre Rahola i Madí. En un comunicat, apunten que han denunciat ja les ingerències del poder polític per mirar d'apropiar-se d'espais i d'antena de TVC. Lamenten «el desfici pel control de TV3 deixant de banda el seu caràcter de mitjà públic».