«Tinc una àvia de 95 anys, la Isabel. Escriu poesia, pinta i toca el piano. Fa anys que la gravo i li faig fotografies. Sempre que n'he tingut l'oportunitat, he dedicat molt del meu temps a ensenyar la vida de la Isabel a la resta del món, des de treballs de la universitat fins a vídeos i fotos que penjo al meu compte d'Instagram». Aquestes paraules de la gironina Georgina Torrado, la neta d'Isabel Oliva, són el punt de partida d'on sorgeix la idea de Senyora Isabel.

La producció, que gira al voltant de les diferents maneres de sentir, entendre i emocionar-se amb la poesia a partir de la relació entre una àvia i una neta, és una de les cinc guanyadores de la segona convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del canal 33. La poetessa gironina Isabel Oliva i la seva neta, Georgina Torrado, són les dues protagonistes principals de la sèrie, que es converteix en un espai intergeneracional i coral, amb vocació divulgativa, que recull vivències honestes i sinceres de persones diverses, conegudes i anònimes, que la Georgina va coneixent i amb qui intercanvia poemes, experiències i estones de vida.

La llarga vida de la Isabel també és el punt de partida per fer un repàs personal dels darrers 100 anys de poesia catalana: en cada capítol, es descobreix un poeta o poetessa catalana que l'han impactat, des de Rosa Leveroni i Vinyoli fins a J. V. Foix, Salvat-Papasseit i Antònia Vicens. Senyora Isabel, a més, s'endinsa en el procés creatiu i en com es pot viure la poesia amb persones conegudes com Laia Marull, Quim Masferrer, Mònica Terribas, Irene Montalà, Jordi Vilches o Pau Riba, entre d'altres, que parlen de la seva vida i expliquen com es relacionen amb la poesia.

El format parteix del treball de final de grau (TFG) presentat per la gironina Georgina Torrado, estudiant de Comunicació Audiovisual en el curs 2018/19 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d'haver estat seleccionat, en l'apartat de no-ficció, a la segona convocatòria de nous formats del Canal 33, es van sumar al projecte la productora Minifilms, amb Ramón Balagué, i Xavier Morral (director de formats d'èxit com Òpera en texans i El foraster).