03 de maig de 2021
03.05.2021
Diari de Girona

Un neonazi penedit: "El nostre discurs era marginal i ara s'escolta al carrer al Congrés amb Vox"

El jove va militar en partits d'extrema dreta com Aliança Nacional al llarg de gairebé dues dècades i va arribar a tenir al cap cometre atemptats terroristes per arribar als seus objectius polítics

03.05.2021 | 13:53
David, el neonazi penedit

Jordi Évole tanca temporada a laSexta amb una impactant entrevista a David, un neonazi penedit que va militar en partits d'extrema dreta com a Aliança Nacional al llarg de gairebé dues dècades i que va arribar a tenir al cap realitzar d'atemptats terroristes per a arribar als seus objectius polítics.

Encara immers en un procés de teràpia psicològica per a abandonar les seves posicions radicals, el jove ha començat a viure en un entorn allunyat de la ideologia extrema.

"El que abans era un discurs marginal, ara és normal. Ho escolto al carrer i, sobretot, al Congrés. El que nosaltres dèiem llavors és el mateix que ara diu Vox en el Congrés", assegura David. "Quan Vox va fer el salt, molts nazis es van passar a Vox, que està ple de nazis. I nazis a més dels llegendaris".David li va explicar a Évole que la seva ideologia va començar a enfonsar-se quan va començar a llegir llibres que no eren sobre nazisme.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook