'Els Soprano', la història de la família del mateix nom, creada per David Chase i protagonitzada per James Gandolfini, va concloure la seva emissió aquest any amb un sorprenent capítol final que va provocar que centenars de televidentes inundessin la centraleta de la cadena HBO per a protestar pel que consideraven un decebedor últim episodi que els crítics i molts fans de la sèrie, no obstant això, han considerat com un dels més arriscats i fascinants de l'última dècada.

Chase va recordar els orígens d'una de les sèries més premiades de la història de la televisió, a l'afirmar durant el seu discurs de recollida del premi que la història del mafiós Tony Soprano és, "en essència, és una història sobre gángsters, i diables, reconeguem que si aquesta nació estigués dirigida per mafiosos...". En aquest moment, *Chase va realitzar una pausa durant la qual tots els presents en la gal·la van emetre un lleuger riure. "...Bueno, potser ho està", va concloure el seu creador.

No obstant això, Gandolfini no va poder dur-se a casa el premi al Millor Actor Dramàtic, ni la seva companya (i esposa en la sèrie)Edie Falco el de Millor Actriu en el mateix terrè. Els guardons van ser para James Spader, per Boston Legal'; i para Sally Field, per 'Cinc Germans'.

L'actriu protagonista de la versió nord-americana de 'Betty La Lletja', America Ferrera, va obtenir el guardó a la Millor Actriu en una Sèrie de Comèdia. El premi masculí va ser per al britànic Ricky Gervais, pel seu paper en 'Extres'. Katherine Heigl, per 'Anatomia de Gray', i Terry O'Quinn per 'Perduts', van obtenir els premis als millors secundaris en la categoria de Drama. Jamie Pressly i Jeremy Piven van fer el mateix en les sèries de comèdia 'Em dic Earl' i 'El Sèquit'.

Els premis, bé repartits, van tenir el seu moment més emotiu amb la pujada a l'escenari de Robert Duvall, Millor Actor en uneixiMiniserie pel seu paper en la premiada en aquesta categoria, 'Broken Trail', el retorn al western del llegendari director Walter Hill per la qual Thomas Haden Church es va dur el Emmy al millor Secundari.