La destrucció d'ocupació en els últims mesos ha estat important, i encara ho seria més si els costos d'acomiadament no fossin els que són. Això és el que va donar a entendre ahir el vicepresident de Foment del Treball i president de la patronal Fepime, Eusebi Cima. "El que realment necessiten els empresaris en aquests moments de crisi són ajudes per acomiadar la gent", va assegurar.

En declaracions a ComRàdio, Cima va assegurar que els empresaris estan "decebuts" amb l'últim paquet de mesures anticrisi anunciades pel Govern espanyol, ja que s'esperaven solucions "per atacar la crisi d'arrel".

Cima va subratllar, en aquest sentit, que la bonificació de 1.500 euros que rebran les empreses que contractin desocupats amb càrregues familiars no aporta "avantatge"" a l'empresariat.

"Desgraciadament, el que necessitem són ajudes per acomiadar la gent. Hi ha un ajust de mercat, una crisi molt greu, s'està generant desocupació i no llocs de treball. Ara no és el moment de crear aquest tipus d'ajudes", va remarcar el vicepresident de Foment del Treball i màxim responsable de Fepime.

Cima també va qualificar de "discriminatòria" la mesura per subvencionar les empreses que inverteixin en desenvolupament i energies renovables. "I els altres? Que no som fills de Déu?", es va preguntar Cima.

"I els que estan en crisi, els que més les necessiten, no podran gaudir d'aquestes ajudes? Tot plegat -va manifestar- em sembla bastant demagògic".

En el seu comunicat oficial relatiu a les xifres d'atur, Foment del Treball va considerar "urgent adoptar mesures urgents per facilitar la contractació, reduir costos i donar un nou impuls a la creació de llocs de treball".

La patronal Pimec va indicar que "no hi ha senyals que permetin preveure un canvi de tendència", cosa que segons la seva opinió obliga a que les mesures financeres anunciades s'executin de "forma ràpida i amb garantia que arribin als seus destinataris".

Els sindicats catalans CCOO, UGT de Catalunya i USOC van coincidir ahir a constatar la necessitat d'aplicar mesures urgents per lluitar contra la destrucció d'ocupació i van exigir al Govern l'aplicació de polítiques socials davant d'un augment "preocupant" de la desocupació el mes d'octubre.

En un comunicat, CCOO de Catalunya va subratllar que la desocupació afecta ja de manera clara la indústria i va instar que els recursos públics prioritzin les polítiques socials bàsiques (educació, sanitat i serveis socials), així com "el suport a sectors i empreses que generin ocupació i valor afegit, impulsant la formació professional, sobretot per a les persones amb baixa qualificació".

Per la seva part, el sindicat UGT de Catalunya ha corroborat la necessitat que les administracions públiques busquin els sectors en què es pugui crear ocupació i intensifiquin els llocs de treball directes a través de la construcció d'obra pública i el desenvolupament de la llei de dependència.