serà un edifici sostenible amb llum natural.A la planta baixa, es vol ubicar també l'espai de descans i la cafeteria.Les sales d'adults comptaran també amb serveis complementaris. El teulat tindrà una zona enjardinada que permetrà una climatització natural.

La nova biblioteca de Girona, que es farà a les Casernes, tindrà 4.000 m? d'espai públic, quasi set vegades més que l'edifici actual de la Casa de Cultura, que només disposa de 600 m?. El projecte costarà nou milions d'euros i el pagarà íntegrament l'Estat espanyol. L'Ajuntament va presentar ahir un avantprojecte i les previsions és que el projecte executiu estigui enllestit en sis mesos i es pugui licitar a finals de 2009. L'edifici estarà ubicat en el mateix sector que el futur Centre d'Art Contemporani "El Bòlit" i es crearà una plaça pública enjardinada per connectar els dos espais.

L'alcaldessa, Anna Pagans, el va definir com un edifici "singular" ja que la seva aparença translúcida farà que de nit la il·luminació interior el faci molt visible. L'entrada principal al recinte serà pel carrer Emili Grahit. Dels 6.600 m? útils totals, la subdirectora general de Biblioteques, Carme Renedo, va indicar explicat que 2.000 m? seran d'ús privat (magatzem i pàrquing pel bibliobús, principalment), hi haurà més de 4.000 m? dedicats a serveis pels ciutadans i d'aquests 2.700 m? són per a ús adult i s'amplia notablement la zona per a nens, que superarà els 550 m?. També es reserva un espai per guardar el fons patrimonial i s'afegeixen d'altres sales polivalents per fer tallers o xerrades. Així mateix s'ampliarà notablement la zona per a nens, que superarà els 550 m?. També es reserva un espai per guardar el fons patrimonial i s'afegeixen d'altres sales polivalents per a fer tallers o xerrades.

En el ple de dimarts, l'Ajuntament aprovarà els canvis urbanístics a les Casernes pe encabir-hi el nou equipament. L'alcaldessa va destacar permetrà donar un "millor servei" als més de 246.000 usuaris que la biblioteca actual ja té. Pagans va recordar que, un cop l'edifici estigui acabat, s'hi traslladarà el fons de la Casa de Cultura -que serà remodelada- i que allà s'hi farà una biblioteca municipal de menors dimensions amb el fons de la Biblioteca Ernest Lluch, que està situada al parc del Migdia. El consistori encara no ha pres cap decisió del que passarà amb l'actual biblioteca ?Ernest Lluch un cop se'n traslladi el fons.