Només un 18,96% dels docents de les escoles i instituts públics de Catalunya es van adherir ahir a la vaga convocada pels sindicats Ustec, CGT i Aspepc, segons dades del Departament d'Educació. Els convocants, tanmateix, van ser molt més optimistes a l'hora de valorar les xifres i van assegurar que l'aturada havia estat seguida pel 50% dels docents. Per això, assenyalaven que la mobilització havia servit per demostrar "el rebuig" del sector educatiu català davant la nova llei i van exigir la retirada del projecte.

Uns 85.000 docents estaven cridats a participar en aquesta aturada contra el projecte de Llei d'Educació de Catalunya (LEC), norma auspiciada pel Govern i que dijous va iniciar la seva tramitació al Parlament. Segons la conselleria, la vaga va ser seguida pel 20,8% de les escoles i el 17,48% dels instituts, mentre que només 9 dels 2.773 centres educatius públics van haver de funcionar amb serveis mínims. Això es pot explicar, en gran part, per la divisió de la comunitat educativa i sindical a l'hora de mobilitzar-se contra la futura llei, que va portar Comissions Obreres i UGT a no sumar-se a la mobilització. A més, als docents que s'hi sumaven se'ls descomptaven 160 euros del sou.

Els sindicats, però, asseguraven ahir que el seguiment de la vaga havia estat del 50% i per això demanaven al conseller d'Educació, Ernest Maragall, que deixés de banda l'"actitud prepotent" dels últims mesos i retirés el projecte de la LEC, ja que segons ells la comunitat educativa havia mostrat clarament el seu rebuig a la iniciativa.

el seguiment de l'aturada. Infants acompanyen els seus pares a la protesta (Girona).Un moment de la protesta, a la plaça del Lleó. La concentració davant d'Educació.Manifestants a la Via Laietana (Barcelona).