El portaveu i regidor d'AM -grup amb el suport d'ERC-, Gaietà Gómez, va acusar ahir la regidora no adscrita a l'Ajuntament de Mont-ras, Anna Ruiz, d'haver jugat un paper totalment beneficiari a la seva persona fins al punt de traspassar la línia de la transperència i de contradir la seva voluntat segons havia pronunciat anteriorment de no votar a favor de cap moció de censura.

En aquest sentit, Gómez va revelar que Ruiz li havia demanat, com a regidor de l'àrea d'Hisenda, "que se li pagués amb negre" les hores que havia treballat com a regidora durant dos mesos en els quals havia estat de baixa. I va afegir que al final, Ruiz va acabar cobrant per un període de 4 mesos la xifra d'11.200 euros, "per compensar els dos mesos no cobrats". Aquest exemple va servir al regidor d'AM per qüestionar la seva "transparència".

La qüestió econòmica és la que Gómez va apuntar com una de les causes per haver deixat el partit del qual formava part abans del ple del 3 de març, data en què va desvincular-se d'AM i va passar a regidora no adscrita. "Només hi havia el regidor socialista a temps complet, una condició insuficient per ella, i va oferir-se a estar a l'Ajuntament les mateixes hores però cobrant. Però al final no va ser així", va concretar Gómez, després de recordar que el partit no feia pujar les despeses dels sous dels regidors.

Contradir paraules

Entre altres exemples que acusaven directament la trànsfuga, ell mateix va recordar declaracions de la mateixa regidora: "La meva voluntat és que AM continui governant i no són certs els rumors que corren que jo donaré suport a la moció de censura presentada per Manel Montalban". Aquestes paraules, segons Gómez, no s'han complert en cap cas ja que "des d'aleshores el seu vot als pressupostos ha estat contrari i en els plens ha adoptat la postura de no tinc res a dir".

Per la seva banda, el regidor del PSC, Rafael Casanovas, va recordar a Montalban que acabava de pactar amb la regidora que havia "blasfemat contra la seva persona", qui considerava, a més, com "el diable". Per aquest fet, el socialista esperava que a CiU li passés factura i "molt cara". També va retreure a Ruiz que sumant-se al nou equip de Govern estava utilitzant uns vots que no havien estat dipositats a la urna en aquesta direcció, ja que no volien "fer alcalde Montalban". Tot i tenir el mateix nombre de regidors, entre AM i CiU hi havia 60 vots a favor del segon. Apel·lant a la dignitat de la no adscrita, Casanovas va demanar-li que no donés suport a la moció.

En el seu torn de paraula, Ruiz només va admetre recordar les afirmacions de no votar a favor d'una moció de censura i de la seva voluntat de permetre la continuïtat del Govern d'AM-PSC. Ara bé, tot seguit va justificar el seu canvi de posició tot al·legant que no se l'ha buscat "per aconseguir el suport de res" en vuit mesos. També considera motiu suficient l'incompliment del programa electoral de l'equip de Govern sortint, que el considera, en conseqüència, "una façana i una gran mentida". Per tots aquests motius, Ruiz va preferir mostrar "fidelitat a Mont-ras" i tornar, segons ella, "la sobirania i la presa de decisions d'on no haurien d'haver sortit mai, a aquest edifici".

Montalban va abstenir-se de fer qualsevol discurs solidaritzant-se amb l'alcaldessa, Mercè Català, que no va assistir al ple arran de la mort del seu pare, Ernest Català. En el moment de possessió del càrrec, es va limitar a assegurar que mantindria la postura dels darrers 12 anys "d'estendre la mà de tothom" i que faria "tots els possibles" per restaurar la divisió que hi ha hagut al poble durant els darrers 18 mesos.