El bloc de pisos de l'avinguda de la Selva d'Amer promogut per l'empresa Baker Gestión SL té una part de les obres aturades. Aquests pisos, formats per dos blocs de vivendes, un de 15 pisos i l'altre de 76, té dues llicències d'obres demanades i durant l'anterior legislatura l'exalcalde independent Joan Güell va permetre construir-lo. Ara, després d'un any amb el bloc de 76 pisos aturat, l'Ajuntament ha regularitzat la situació del bloc de 15 pisos i ha traslladat "els indicis d'il·legalitat" de la segona llicència d'obres -el del bloc de 76 habitatges- a la Comissió Jurídica Assspra d'Urbanisme. El primer indici d'il·legalitat d'aquests blocs, explica l'alcalde, Xavier Targa (ERC), se'l va trobar el nou equip de govern l'any passat sobre la taula. Es tractava d'un canvi de les normes subsidiàries d'Amer "a mig tramitar", per tal que es poguessin edificar habitatges de planta baixa, com els que ha construït Baker Gestión a l'avinguda de la Selva. Aquestes normes subsidiàries finalment es van aprovar amb el que marca la Llei d'Urbanisme, explica Targa i a través de negociacions amb el promotor Baker Gestión: Un pacte entre consistori i promotor que ha acabat amb compensacions per al consistori de l'ordre d'uns 85.200 euros, corresponents al valor de 10 m2 per habitatge construït.

Amb aquest acord, la promoció de 15 pisos està legalitzada, explica l'alcalde, ja que els problemes més greus i que han suposat una denúncia d'uns veïns es troben en el bloc gran. Tot i això, a la promoció petita encara no hi viu ningú, tot i tenir llicència per poder-se ocupar, ja que encara falten els subministraments bàsics, com són l'aigua i la llum. En total, entre les dues promocions es preveien construir 68 pisos en aquests blocs de l'avinguda de la Selva i ara, en canvi n'hi ha 91. En el bloc de 76 pisos és on s'han detectat les "il·legalitats", explica el batlle. Una denúncia de veïns de l'avinguda va provocar que s'aturessin les obres l'any passat. Segons Targa "la llicència està mal donada des del principi", en Comissió de Govern, quan governava Güell.

La denúncia dels veïns afirma que l'edifici envaeix part d'un carrer lateral -la via hauria de fer uns 13 metres i en fa 8- i a més, s'hi han fet més pisos dels que s'hi podien fer. L'Ajuntament ha decidit traslladar "els indicis d'il·legalitat" a la Comissió Jurídica Assesora d'Urbanisme.

Un fet curiós és que en l'últim ple d'Amer, celebrat fa pocs dies, es va ratificar per unanimitat, amb el vot de l'exalcalde Güell -ara a l'oposició-, la decisió del consistori: les cessions del promotor a l'Ajuntament pel que fa a les irregularitats detectades al bloc petit i per altra banda, la paralització de l'obra i la transmissió dels indicis d'il·legalitat en el bloc més gran a Urbanisme.

Ara, el futur del bloc de pisos de 76 habitatges, queda a mans d'Urbanisme, afirma Targa, que serà qui prendrà la decisió de si aquest edifici queda tal com està o bé si hi calen modificacions. Aquest edifici de més habitatges encara no té tots els pisos venuts. Val a dir que a les famílies que n'han comprat se'ls ha ofert poder-se traslladar al bloc més petit. Aquesta no és la primera de les llicències "mal donades per ?Güell" diu Targa, que recorda "l'antena il·legal i l'edifici de la plaça de la vila, entre altres". Recentment, Diari de Girona es feia ressò de la nul·litat de dues llicències sobre el polèmic edifici de la plaça de la Vila, set anys després que s'edifiqués, on hi ha el bar de la mare de Güell.