25 de novembre de 2008
25.11.2008

Els Mossos detenen un home sospitós del crim de la botiguera i el jutge l'envia a presó

Es tracta d'un jove de Palafrugell que va posar-se tot sol en mans de la policia anant a comissaria a incriminar un veí

25.11.2008 | 01:00
Els Mossos detenen un home sospitós del crim de la botiguera i el jutge l'envia a presó

SUCCESSOSUn jove de Palafrugell ha estat el primer detingut en relació amb la mort de Montserrat Sánchez López, la veïna de Pals de 41 anys que la setmana passada va ser morta a ganivetades quan havia plegat de treballar i se n'anava a buscar el cotxe a l'aparcament del Casal. L'arrestat va presentar-se voluntàriament a comissaria assegurant que ell no havia fet res però que tenia informació dels fets.

El crim de la botiguera de Palafrugell comença a aclarir-se. Els Mossos d'Esquadra van donar a conèixer ahir la detenció d'un home suposadament relacionat amb la mort de Montserrat Sánchez López, la veïna de Pals de 41 anys que va ser morta a ganivetades fa deu dies quan havia plegat de treballar i se n'anava a buscar el seu cotxe a l'aparcament del Casal de Palafrugell. Emparant-se en el secret de sumari que encara condiciona les actuacions, la policia es va limitar ahir a emetre un breu comunicat (ni identitat, ni edat, ni veïnat del detingut) però sí va confirmar que l'individu ja és a presó per ordre del jutjat de la Bisbal. Li imputen un delicte d'homicidi.

El confús cabdell d'interrogants en què s'havia convertit aquest cas va començar a desembolicar-se quan, divendres passat al vespre, un home d'origen magrebí però resident a Palafrugell des de fa anys va presentar-se a comissaria assegurant que podia donar una informació molt important per resoldre el crim de Montserrat Sánchez. Aquest individu, d'uns 25 anys, va posar de manifest que un veí seu (un home de nacionalitat espanyola i amb antecedents per robatori) l'havia anat a buscar feia uns dies amb el cotxe i mentre passejaven l'havia obligat a llançar una bossa de mà (de dona) al safareig del carrer Ample. Els investigadors van mirar de localitzar immediatament aquest conductor per verificar la credibilitat del relat. El cas és que, tan bon punt com el van interrogar, els investigadors van començar a dubtar que tingués alguna relació amb els fets. El jutjat va autoritzar una entrada i escorcoll al domicli d'aquest home però els policies no hi van trobar res que el situés en l'escenari del crim.

En canvi, sí van intensificar les indagacions en tot el que envolta el delator. A mesura que li anaven demanant més informació sobre què estava fent ell el dia del crim i li insistien perquè detallés com ho havia fet per llençar la bossa al safareig, s'anava contradient cada cop que obria la boca.

Una situació similar es va produir diumenge a la tarda quan va prestar declaració al Jutjat número 3 de la Bisbal. Després d'escoltar-se'l, el jutge el va enviar a presó de manera incondicional imputat per un delicte d'homicidi. Les analítiques d'ADN que s'estan fent a partir dels teixits recuperats sota les ungles dela víctima seran determinants per vincular-lo o no amb els fets. De la mateixa manera, els Mossos també es van endur peces de roba de casa el detingut per buscar-hi pistes que el relacionin amb el crim.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema