L'operatiu policial desplegat pels Mossos d'Esquadra la nit de Cap d'Any a les carreteres de tot Catalunya apunta que els conductors comencen a estar conscienciats sobre els efectes del consum de l'alcohol sobre la conducció. Pel que fa estrictament a la regió policial de Girona, els Mossos d'Esquadra van interposar vuit denúncies de caire administratiu a conductors que havien begut, dues més que suposen càrrecs penals i també relacionades amb la ingesta d'alcohol i, com a dada més destacable, 101 denúncies per cometre excessos de velocitat, una dada que es dispara molt per sobre de la següent regió policial metropolitana sud (que engloba el Baix Llobregat, el Garraf i el Penedès, entre d'altres comarques), que va registrar 77 denúncies a tal efecte.

D'un total de 3.598 lectures d'alcoholèmia efectuades a tot Catalunya, 180 van donar lloc a denúncies, 35 de les quals suposen diligències penals per haver enxampat un conductor amb una taxa de més de 0,6 mil·lilitres d'alcohol per litre d'aire aspirat. Tot plegat, un 5% dels conductors enquestats. La nit de Cap d'Any es va superar també sense accidents mortals a les carreteres catalanes, tot i que ahir al migdia un accident mortal a l'autopista Ap-7 al seu pas per l'Aldea (Baix Ebre) va acabar amb la vida d'un home, el conductor del vehicle. Els conductors que circulaven per Girona i van ser enquestats amb un test sobre ingesta de drogues també en van sortir ben parats, tot i que els Mossos d'Esquadra només van realitzar 18 proves d'aquesta mena a conductors de tot Catalunya, 11 de les quals van resultar positives.

El control efectuat a les entrades i sortides de Girona la setmana prèvia al Nadal, per controlar els conductors que retornaven a casa després dels sopars d'empresa, van donar lloc també a poques denúncies per ingesta d'alcohol. A tot Catalunya, la nit passada només dos conductors es van negar a sotmetre's a l'alcoholímetre.