El president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, assegura que no vol ser pessimista però insisteix que la realitat "és la que és" i que les rebaixes se'n ressentiran

La conjuntura econòmica no se li escapa a ningú. Com se'n ressentiran, les rebaixes?

Nosaltres suposem que seran unes rebaixes fluixes perquè, tradicionalment, si les compres habituals ho són també ho seran les rebaixes. Cal tenir en compte, però, que hi hagut moltes promocions des del mes de novembre de fins al 40% i això pot haver propiciat que molta gent ja hagi comprat els articles abans. El que està clar és que la gent buscarà molt, esperarà a trobar la ganga, comprarà menys i s'apretarà el cinturó. Però tot això passarà, tampoc hem de ser tan pessimistes. A més, sempre hi ha sectors que en surten més perjudicats i d'altres que no ho notaran tant.

Podríem dir, doncs, que els productes que no són de primera necessitat són els que es veuran més perjudicats?

És evident que el sector de l'automòbil, dels mobles i de tots aquells productes que suposen una despesa més gran doncs la gent esperarà més temps a canviar-los. Últimament, però, estem començant a notar que la roba o els complements estan experimentant un descens que no veiem, per exemple, en el menjar.

Assegurava, fa unes setmanes, que calia una normativa més clara per a les promocions fora de temporada. Ha rebut queixes?

Hi ha hagut diversos establiment que s'han queixat que els seus competidors estaven fent descomptes. Per aquest motiu, un inspector va visitar una trentena d'establiment per comprovar que no s'incomplia la llei. Tot i això, ja vaig dir que és molt ambigua i per aquest motiu ja hem tramès a la Generalitat la nostra voluntat de posar-hi fi. La visita de l'inspector però no va trobar massa anormalitats i, al final, alguns dels que es queixaven van acabar fent descomptes.