Antic president de Federacions de Comerciants a Blanes, l'ara assessor de presidència de la Confederació de Comerç de Catalunya també pronostica una davallada de les vendes.

Vostè seria capaç de donar-me una xifra de vendes?

Jo sóc també un d'aquest rars botiguers que no comencen les rebaixes el dia 7.

Vaja, potser no l'hauria d'haver trucat, doncs...

(Riu). Considero que és una vertadera pena, per no dir una cosa més bèstia, que les rebaixes haurien de començar el mes de febrer. I encara hi estic lluitant. És una vergonya que tu li compris a la teva dona un abric que t'ha costat 300 euros, avui estigui a la meitat de preu.

Doncs no tindríem rebaixes d'hivern...

Sí, però al mes de febrer.

Però ja s'haurà acabat l'hivern!

Bueno...

O abans...

Abans ja haurem matat la gallina de l'ou d'or. Tot el Nadal la gent s'està esperant.

Obligar la gent a comprar?

No obligaríem. És el costum ja de cada any. El que passa que alguns botiguers avariciosos, carinyosament, que volen avançar i córrer més que el temps.

Bé, com a assessor de presidència haurà parlat alguna cosa...

No, fins demà (avui pel lector) no en parlarem. Però és possible que baixessin el nombre de vendes, fins i tot més d'un 10%.

Però les ofertes arriben al 70%, és positiu?

Diria que és negatiu. Positiu per l'economia, per tu i per mi si comprem aquell abric, però les vendes es mantindran en un 8 o 10% per sota de l'any passat.

Positiu per als compradors però no tant per als botiguers?

M'atreviria a dir que és negatiu tant per als botiguer com per al comprador. Insisteixo a retardar el màxim possible. El que passa que el Departament de Comerç de la ?Generalitat no pot seguir l'evolució de cada poble. Invito els ajuntaments a controlar les rebaixes fora la llei.