Roses anava recuperant ahir el litoral inundat pel temporal de dilluns, però la sorra de part d'algunes de les platges havia desaparegut. "Mai havia vist el mar acostar-se tant a terra", remarcava el regidor de Roses responsable de platges, Joan Esteve Danés (ICV), que atribueix la inundació d'alguns sectors a la regeneració que es va fer aquest estiu a la platja de la Punta, que hauria fet baixar el nivell permetent al mar endinsar-se en alguns trams del litoral on no és habitual. "Es va gratar tant per regenerar platges que el mar ho ha inundat tot", diu Danés. A Llançà la persistència de les ones ha malmès un mur de l'embarcador de Sant Carles i al Port de la Selva ha danyat un tram del camí de ronda.

La platja de la Punta de Roses havia ahir canviat d'aspecte al sector més proper al nucli urbà des de l'espigó de la Riera Ginjolers i es podien veure nens jugant a peu de l'aigua on fa uns dies hi havia zona de banyistes. Els rastres de les fortes ones que per les característiques de la badia no són altres però sí molt llargues, encara eren visibles fins a la zona de la Perola amb àmplies àrees amb aigua i els sectors amb sorra amb brossa acumulada, i passarel·les de fusta escampades, fins i tot sobre els espigons.

El regidor de Platges considera que encara és aviat per fer una valoració dels danys perquè s'haurà d'esperar que el temporal desaparegui i les platges recuperin la normalitat. Del que està convençut és que els danys hauran estat molt superiors als d'altres temporals perquè considera que el mar ha inundat zones fins a la Perola a tocar la plaça del Peix vella on mai havia arribat. Per Danés, "amb la regeneració de l'estiu passat es van treure molts metres cúbics de sorra amb les màquines i n'ha sortit perjudicada la zona sud". El regidor considera que baixar el nivell ha afavorit la inundació. La regeneració va costar uns seixanta mil euros que Danés creu que s'han perdut i que se n'hauran de gastar molts més si es vol tornar a posar sorra. El regidor era contrari a la regeneració, però en una decisió de tot l'equip de govern es va optar per refer-la després de dos anys sense actuar-hi. Un dels seus socis de govern, el regidor Àngel Tarrero (PP), és conscient dels danys del temporal però manifesta que "jo sóc dels que pensen que vivim del turisme i les platges les hem d'arreglar com al Pirineu es fa neu artificial, tot i que saben que el sol la desfarà".

El temporal no només ha afectat les platges de Roses sinó les d'altres poblacions com Colera o l'Escala acostumades als efectes dels llevants. A Portbou encara eren visibles els efectes del llevant que va deixar ple de sorra el passeig.