Després de cinc dies de temporal, els episodis més intensos de la llevantada han quedat enrere però les conseqüències persisteixen en alguns punts de la costa. Platja d'Aro és una de les localitats més afectades a causa del fort onatge que des del dilluns al matí ha afectat els edificis de primera línia de costa, sobretot els més propers a la desembocadura de la riera.

És el cas del bloc d'apartaments Cannes, situat a l'extrem sud del passeig marítim, que des de dilluns a les 10.00 hores està sense llum perquè els subterranis on es troben els generadors que abasteixen l'electricitat es van quedar completament inundats.

A diferència d'altres llocs on l'aigua també va cobrir els baixos d'alguns edificis, en aquesta zona les onades van empènyer l'aigua de la riera cap endins, cosa que va provocar un augment de la pressió i i va fer que les aigües freàtiques es filtressin a l'interior de les plantes inferiors dels edificis, situades sota el nivell del mar.

Això va provocar que la totalitat del bloc d'apartaments quedés sense llum i les plantes superiors fins i tot sense aigua. Un dels més afectats per la falta d'electricitat és Paco Sevillano, propietari del restaurant El Rincón del Sevillano situat als baixos del mateix edifici.

L'onatge, l'aigua de pluges i la pressió de la desembocadura de la riera va fer que el subterrani on emmagatzema tot l'avituallament del local quedés completament negat per l'aigua. Aquest fet, sumat a la falta d'electricitat, va provocar que Sevillano perdés la totalitat de les existències.

Tal com explicava ahir el propietari, a causa de les inundacions haurà de llençar nou congeladors plens de menjar, les cambres frigorífiques on guardava el peix i tot tipus de productes que es trobaven al subterrani, des d'ous i verdures fins a llaunes de conserva, arrossos i pastes. En total, va calcular, les destrosses costaran uns 40.000 euros.

Segons va lamentar Sevillano, aquesta no és la primera vegada que això passa. El fort temporal que va afectar la localitat el 26 de desembre de 2008 ja va provocar destrosses al seu local. En aquella ocasió, a més, Sevillano es va lesionar les costelles en rebre l'imptacte d'una onada gegant.

Tot i que els camions cisterna van començar puntuals les tasques de bombeig per treure l'aigua de l'edifici Cannes, ahir encara hi havia mig metre d'aigua negant els subterranis, aproximadament la mateixa que el dilluns. I és que ahir al migdia les onades encara trencaven amb força a tot el passeig de Platja d'Aro empenyent l'aigua cap a l'interior de la riera.

En aquest sentit, la portera del bloc, Rosario T., creu que fins que el temporal no amaini l'aigua no desapareixerà dels subterranis. A banda de l'edifici Cannes, els garatges i alguna planta baixa dels blocs del voltant també restaven totalment negats d'aigua.

A la resta del passeig els incidents van ser menors i gairebé no van afectar els comerços de primera línia. L'alcaldessa de Platja d'Aro, Dolors Padilla, va destacar que el temporal havia provocat "alteracions lleus" i que era una situació que "ja coneixem". També va afirmar que si els problemes a la riera persisteixen, tant l'Agència Catalana de l'Aigua i el Consorci Costa Brava hauran d'intervenir.