El zelador del geriàtric La Caritat ja és a la presó. Joan Vila Dilmé va prestar declaració ahir al matí davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot i va confessar haver enverinat tres àvies que tenia al seu càrrec. Vila va mostrar-se abatut i molt sensible per la mort de les internes, va posar-se a plorar diverses vegades mentre rememorava els fets, però va insisitir que la seva conducta criminal ha estat, en el fons, un acte de misericòrdia i solidaritat. "El patiment era un gra comparat amb la plenitus de la mort" i "em sentia com un Déu" són només dues de les frases que va transmetre al jutge abans que aquest l'enviés a la presó de Figueres.

Un triple assassinat és el que se li imputa al zelador de Castellfollit de la Roca i ell mateix va confessar sense embuts al jutge que havia mort tres àvies entre el 12 i el 17 d'octubre. A banda de Paquita Gironès, la mort de la qual va destapar diumenge passat l'activitat criminal del cuidador també va posar fi a la vida de dues veïnes de Sant Joan les Fonts que estaven internes a La Caritat. Una és Sabina Masllorens (morta el 12 d'octubre, festa del Pilar) i l'altra és Montserrat Guillamet, a la qual hauria enverinat tan sols unes hores abans d'acabar amb la vida de Paquita Gironès. Aquest dilluns, 18 d'octubre, el presumpte assassí (que s'encarregava dels torns de cap de setmana i dels dies festius a La Caritat) començava vacances però no ha tingut temps de disfrutar-les perquè els Mossos el van detenir el mateix dilluns a la casa on vivia, juntament amb els seus pares al carrer Pau Casals de Castellfollit de la Roca.

L'imputat va donar diversos detalls de la seva participació en els crims, exposant que està afectat d'un trastorn obsessiu de caràcter compulsiu amb brots depressius. Aquesta afecció fa necessari que es mediqui diàriament amb ansiolítics i, segons ell, abans d'iniciar la seva cursa criminal hauria barrejat els medicaments amb alcohol. L'home diu que no bevia res fort sinó simplement vi amb coca-cola i que la reacció li va fer que, durant dies, actués de manera confusa.

El 12 d'octubre, diu, va sortir al pati a fumar una cigarreta i va trobar-hi a Sabina Masllorens vomitant. Diu que va pensar a donar-li "un benestar" i que per això va agafar la cadira de rodes i la va pujar a l'habitació on, a continuació, li va fer beure un got de lleixiu. La dona va escopir una mica de sang. Començava l'agonia abans de la mort.

Quatre dies més tard, el 16 d'octubre, va observar que una altra interna, Montserrat Guillamet, tenia feines a menjar. La va treure del menjador per dur-la a a l'habitació on s'estava, la 301, i li va fer beure un got que havia omplert amb un líquid tret de l'habitació de la neteja. L'hi va dir "ja veuràs com et trobes més bé". La dona va morir poques hores després.

Finalment, diumenge va acabar amb la vida d'una tercera interna. era Paquita Gironès. La va trobar estirada a l'habitació i, malgrat que va pensar de barrejar un potent medicament amb aigua per matar-la, va carregar una xeringa amb lleixiu i li va ruixar la boca i la gola. La dona va provar d'escopir però va acabar rendint-se.