L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va confirmar que no es tornarà a presentar com a cap de llista a les eleccions del maig del 2011, com ja havia avançat Diari de Girona en l'edició d'ahir. En un esmorzar amb la premsa, Pagans va assegurar que la decisió la té presa de fa mesos, però que havien acordat amb el PSC donar-la a conèixer després de les eleccions al Parlament. Pagans, no obstant això, es mantindrà a l'alcaldia fins a exhaurir el mandat.

Al gener farà nou anys que és alcaldessa de la ciutat després de substituir Joaquim Nadal. Pagans fa 20 anys que es dedica a la vida política municipal i, per això, assegura que cal una renovació. L'exdiputada Pia Bosch és la persona més ben situada per encapçalar la llista socialista. L'assemblea local del partit haurà de prendre la decisió final en les properes setmanes. La decisió ha causat sorpresa entre el seus socis de govern i també a la bancada de l'oposició.

Anna Pagans va anunciar que a partir del juny posa punt final a la seva trajectòria política. L'actual alcaldessa canviarà el consistori per les classes d'Història a l'IES Sobrequés de Girona, on té plaça des de fa gairebé 30 anys. Pagans, que no és militant del PSC, sinó que sempre s'ha mantingut com a independent, va confirmar que no encapçalarà la llista socialista a les eleccions del maig del 2011.

Pagans va concretar que es tracta d'una decisió personal que ja havia pres abans de l'estiu i que, en comunicar-la al partit, havien decidit fer-la pública després de les eleccions al Parlament. "Vam pensar que fins després de les eleccions autonòmiques no era moment de centrar-nos en les llistes de les municipals", va afirmar Pagans.

L'alcaldessa va assegurar que se sent "orgullosa i satisfeta" dels quasi 20 anys que ha dedicat a la vida política municipal dins l'Ajuntament de Girona.

Ara bé, l'alcaldessa va afirmar que farà costat al partit durant la campanya electoral per aconseguir que els ciutadans "renovin la confiança" amb el PSC, que ha governat la ciutat des de la represa democràtica, primer sota l'alcaldia de Joaquim Nadal i després amb Anna Pagans.

"Porto cinc mandats treballant intensament per la ciutat i n'estic molt orgullosa", va manifestar Pagans davant els periodistes. També va admetre que la renovació i l'entrada de "cares noves sempre és bo".

Bona valoració de Pia Bosch

El següent interrogant que es planteja ara és saber qui substituirà Pagans com a candidata. Moltes travesses apunten l'exdelegada del Govern i exdiputada Pia Bosch com a persona per substituir Pagans. Bosch és una dona destacada dins el partit i en les darreres eleccions al Parlament ocupava la quarta posició. El PSC només va treure tres diputats a la demarcació de Girona i Bosch ha quedat fora del Parlament.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va remarcar que la decisió última sobre qui serà el seu substitut l'haurà de prendre en assemblea l'agrupació local del PSC però va dir que per això encara no hi ha data. Pagans podrà votar en l'assemblea com a càrrec electe encara que continua essent independent. Sobre Bosch, la màxima autoritat municipal només va tenir bones paraules: "És una persona excel·lent. La conec i he treballat amb ella perquè ha estat regidora a l'Ajuntament".

També va voler afegir que Bosch va fer "un gran paper" com a delegada del Govern i que en els darrers anys ha treballat "intensament al Parlament". "Si em pregunteu la meva opinió personal, té una trajectòria política molt i molt bona", va manifestar l'alcaldessa de Girona.