Manel Nadal, anterior secretari general de Mobilitat i home que va negociar el preacord a què es va arribar amb Ryanair, es va mostrar ahir molt crític amb les institucions gironines i l'actual govern, al qual va acusar de mantenir una actitud «passiva». Nadal es va referir al document elaborat pels representants de la Diputació, la Cambra de comerç i la Generalitat a Girona -Vilert, Espadalé i Casadesús- indicant que «en lloc d'escriure articles, valdria més que es posessin a treballar i buscar solucions,».

Manel Nadal no entén com encara no s'ha signat el conveni amb Ryanair si l'anterior Govern havia arribat a un preacord «amb el vist-iplau de CiU, que en va estar informada en tot moment». Per Nadal «és una greu irresponsabilitat que pot perjudicar molt les comarques de Girona i tot Catalunya».

En aquest sentit, va fer comptes: «Sembla que arribaran a l'aeroport de Girona 1,7 milions de passatgers menys; si posem que la meitat es quedarien a les comarques de Girona -800.000-i que s'hi estarien uns tres dies, són 2,4 milions de jornades». Nadal va remarcar que la despesa diària per turista suposaria una xifra que bé mereix fer l'esforç de pagar 7,5 milions d'euros anuals.

Nadal també va lamentar l'actuació del Govern de CiU en general, indicant que «potser va essent hora que es posin ja a governar».

Coincidint amb les reflexions que feien els dirigents de Ryanair, Nadal va recordar que l'argument de dificultats pressupostàries cau per terra quan fa pocs dies es va acordar un ajut de 20 milions d'euros per a Spanair.

Segons el dirigient socialista «en tot l'afer hi ha hagut una manca de diàleg evident dels nous responsables de la Generalitat amb els representants de la companyia aèria». «Girona no es pot permetre perdre aquesta quantitat de vols de Ryanair, i molt menys en plena crisi econòmica», va afegir.

Va admetre, això sí, que el preacord deixava encara obertes algunes portes a negociar per part del nou govern, pero no entenia que no haguessin sigut capaços de tancar el conveni definitiu.