El Fòrum Gastronòmic 2011 es va abocar ahir amb dedicació a atendre els professionals, amb més de 50 ponents al llarg de tota la jornada. Productes, tallers, demostracions d'alta cuina i debat amb cuiners d'alt nivell com Ferran Adrià, o Carme Ruscalleda. Els premis InnoFòrum també van ser un dels atractius del dia.

Després que Ferran Adrià omplís la Sala Simfònica fins a la bandera, van tenir lloc les quatre primeres sessions de «Nous formats de negoci. Trencant motlles», incloses dins el marc de FòrumEmpresa, en les quals joves emprenedors van exposar la seva manera d'entendre el negoci de la restauració i l'hostaleria.

Els tallers del FòrumDolç, impartits per Luca Montersino i Christophe Adam es van convertir en un gran èxit. D'altra banda, a la sessió Tècniques de cuina japonesa de l'Aula Activa impartida per Yukihiro Shidara i Anna Saura els assistents van gaudir d'una classe pràctica de tècnica de tall japonesa.

A primera hora de la tarda Ferran Adrià va tornar a pujar a l'escenari per fer el lliurament de les plaques Km0 de SlowFood. Es van atorgar també els premis InnoFòrum, els guanyadors dels quals van ser: en la categoria de packaging més innovador, l'aigua Magma de Cabreiroa de l'empresa Hijos de Rivera; el producte amb el gust més innovador, el Formatge Llanut de Mas Marcè, fet amb llet d'ovella ripollesa, i, finalment, com a concepte més innovador es va escollir el Routin 1883 -una gamma de licors sense sucre aptes per a diabètics- de l'empresa Consigel. En el lliurament dels premis, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va demanar que «la innovació s'ha de sistematizar dins l'empresa. És un factor clau que està a l'abast de tothom», va afegir.

El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 va rebre a la tarda la visita del president de la Generalitat, Artur Mas per assistir a la presentació del segon Curs Ciència i Cuina que organitza Fundació Alícia i Universitat de Harvard.

La jornada es va tancar amb la ponència d'Alimentació i salut «Estrelles de l'antiagging» impartida per Carme Ruscalleda, el doctor Manuel Sánchez i Joan Salicrú.