Sant Hilari Sacalm va ser un dels pobles de la Selva que ahir es va despertar amb el paisatge nevat. Al matí, els bars estaven ben plens. La neu queia encara i les màquines anaven per feina per deixar netes les carreteres. «Hem vingut a treballar i ens ho hem trobat tot nevat», explicava Jesús Rodríguez, un dels treballadors de Red Eléctrica que instal·len línies de la MAT. Ahir, ningú va poder enfilar-se a les torres, ja que no hauria estat «prudent». De tota manera, com que la feina ja està pràcticament acabada i els cables ja estan estesos, no hi va haver cap problema.

En canvi, els que sí que van poder viure el dia amb intensitat van ser la mainada, que va aprofitar per jugar amb la neu. «Estic contenta perquè almenys els nens, que no tenen classe aquesta setmana, la tindran una mica blanca», explicava una àvia amb un nét al seu càrrec.

La neu va agafar per sorpresa els veïns de Sant Hilari. Des de les dues de la matinada va anar caient, fins a deixar un gruix d'uns cinc centímetres. Durant el matí, va nevar amb una mica d'intensitat, però a partir del migdia es va anar afeblint fins al punt que les set màquines que netejaven les vies ja ultimaven els treballs.

Neu per sorpresa

La Maria, veïna de la població, per exemple, reconeixia que la neu l'havia agafada per sorpresa. «M'ho he trobat tot blanc, no m'ho esperava pas», va assenyalar. Aquesta és la segona nevada en el que portem d'any, i la més forta. «Poca feina farem aquest matí», es resignava. En Francesc, també veí de Sant Hilari, recordava com ara farà gairebé un any va caure aquella nevada tan forta. «Va nevar durant 24 hores, de les deu del matí fins a l'endemà», va assenyalar.

Mentrestant, alguns infants del poble van aprofitar per jugar amb la neu. L'Edit, una àvia d'una nena de sis anys, es mostrava encantada amb la nevada. «Ara me'n vaig a buscar-la i la trauré a fora per jugar; almenys els nens que aquesta setmana no tenen classes la tindran una mica blanca», va indicar.