La primera nevada important del 2011 a les comarques gironines va arribar ahir, pràcticament coincidint amb l'aniversari de la gran nevada del 8 de març, i va emblanquinar diverses zones de la Selva interior, especialment al voltant de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, i també al Ripollès. A les localitats selvatanes es van arribar a gruixos d'entre 4 i 5 centímetres, tant a Sant Hilari com a Espinelves. En canvi, al Pirineu es van acumular al voltant de dos centímetres, tant a Planoles com a Puigcerdà.

Aquestes precipitacions van tenir les seves conseqüències, ja que van obligar a tallar la carretera GIV-5411, que uneix Sant Hilari amb l'Eix TransvesalSant Hilaril'Eix Transvesal, en els dos sentits de la marxa, segons va informar el Servei Català de Trànsit. A més, es va restringir el trànsit als vehicles de tercera categoria a l'Eix al seu pas per Riudellots.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil va mantenir activada la fase d'alerta del Neucat, el pla especial d'emergències per nevades. I és que la cota de neu va baixar fins a les zones baixes del prelitoral, entre els 500 i els 600 metres.

Per avui, però, la situació ha d'estar normalitzada a les comarques gironines. La previsió meteorològica indicava que aquesta matinada les precipitacions s'haurien de restringir només al sud de Catalunya, i que haurien de tendir a desaparèixer al llarg del matí. A més, la cota de neu havia d'anar pujant amb el pas de les hores.

La baixada de temperatures s'aguditzarà avui, després que ahir ja es produís una baixada important. Així, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu per avui que les temperatures mínimes se situïn entre els entre els 2 i 7 ºC al litoral, entre els -3 i 2 ºC al Pirineu i entre els -1 i 4 a la resta.