Aena ha començat ja els primers tràmits per a la nova torre de control de l'aeroport de Girona, que ja estava prevista al pla director i que haurà de substituir l'actual. En aquests moments, l'Estat ha fet només els primers passos, ja que, segons Aena, els diferents passos del pla director "es van executant segons les necessitats a llarg termini".

Ahir, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar la licitació dels contractes d'assistència per al projecte de la nova torre, que tindran un import màxim de 580.000 euros i que s'hauran d'executar al llarg de 14 mesos a partir del 28 d'abril, data en què acaba el termini de presentació d'ofertes.

Aquesta segona torre de control s'haurà d'ubicar en un punt diferent de la pista d'aterratge. En aquests moments, la torre actual té una superfície i una base de 2.745 i 27,17 metes quadrats respectivament, i ha sofert poques actualitzacions des de la posada en funcionament de les instal·lacions aeroportuàries.

Nova escala d'evacuació

Una de les últimes reformes va ser la instal·lació d'una escala d'evacuació, que té 32 metres i abasta la totalitat de la torre. Aquesta reforma va servir per posar l'aeroport al dia respecte a les normatives de seguretat en aquesta matèria.

A l'actual torre de control hi treballen unes 26 persones, 15 de les quals són controladors. Tot i això, el sindicat UGT es va queixar durant el mes de gener que la torre de control no cobria el servei dels tècnics de manteniment dels sitemes de navegació aèria durant diversos torns, ja que havien acabat el seu contracte tres tècnics eventuals sense que s'hagués contractat ningú més.