Diversos municipis es van replantejar les seves relacions amb la companyia elèctrica Endesa després de la gran apagada provocada per la nevada. Alguns d'ells van abandonar l'empresa i van contractar el servei d'una altra companyia, cosa que de retruc els ha comportat benefici: Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell, estima que amb Unión Fenosa-Gas Natural estalvien un 20%, mentre Joan Colomer, de Caldes de Malavella, quantifica l'estalvi en passar d'Endesa a Orus en més d'un 15%. Això sí, saben que si hi ha un altre incident com el de fa un any hauran de reclamar allà mateix, perquè la xarxa de distribució continua essent la d'Endesa.

Palafrugell segueix endavant amb la demanda contra Endesa, a la qual reclama 80.000 euros per danys i perjudicis, la mateixa quantitat que l'Ajuntament deu a Endesa des que va decidir deixar de pagar el rebut "com a acte de rebel·lia".

Mentrestant, Caldes pot estar a punt d'arribar a un acord amb la companyia per cobrar els 30.000 euros que reclama. Joan Colomer explica que l'estalvi anual en el rebut elèctric ha pesat en el canvi de companyia, però que va tenir més importància en la decisió el fet que "no voliem ser clients de qui no ens havia tractat bé".

Els ajuntaments, en general, estan poc satisfets de la resposta d'Endesa. La presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, assegura que la companyia "no ha complert" el compromís que havia contret amb alguns ajuntaments després de la nevada. Alsina va explicar a aquest diari que després d'una reunió el passat juny, Endesa s'havia compromès a presentar als alcaldes un pla de contingència per explicar el reforç que tenia previst fer de les línies i també distribuir a 127 municipis uns "kits elèctrics d'emergència", compromisos que no s'han fet realitat i per això han demanat al delegat del Govern que faci d'intermediari.