La pluja va caure amb insistència tot el dissabte a les comarques de Girona i van arribar a acumular gairebé 92 litres per metre quadrat a Anglès, prop de 65 en municipis com Molló i la Vall d'en Bas i rondant els 55 litres per metre quadrat a Vilobí d'Onyar i Banyoles -d'acord amb les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya a les 8 del vespre.

El d'ahir va ser, doncs, un dia plujós a Girona que també va estar marcat per una baixada de les temperatures i per les fortes onades a la costa gironina, on es van arribar a produir onades properes als 3 metres d'alçada davant la costa de Blanes.

El Servei Meteorològic de Catalunya havia alertat d'una situació d'alt risc a la Costa Brava i l'onatge ho va corroborar. Durant tot el dia, l'estat de la mar va estar marcat pels cops de vent fort, de component est i sobretot de xaloc; amb maregassa i mar de fons de l'est com a constants al llarg de tot dissabte.

A Blanes, les onades van superar els 2 metres d'alçada durant la major part del dia i es van acostar fins als 3 metres quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de 2 del migdia; llavors, es va registrar una punta de 2,9 metres d'alçada, superant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que les fixava en 2,5 per a tota la Costa Brava.

Vehicles atrapats

Però aquests no van ser els únics fenòmens meteorològics destacats ahir a Girona ja que, a la tarda, la neu va obligar a tallar la carretera de Toses (la GIV-4016), entre La Molina i Planoles, després que cinc vehicles hi quedessin atrapats -segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Davant aquesta situació, des de Trànsit van recomanar als conductors que optessin per l'alternativa de la carretera N-260, per on era obligatori circular amb cadenes i estava prohibit el pas de camions.

En vistes de la situació meteorològica, el Servei Català de Trànsit va demanar als conductors que extremessin la precaució, moderessin la velocitat i mantinguessin la distància de seguretat per evitar accidents.

Els Bombers de la Generalitat van realitzar una vintena de sortides a tota la demarcació per alertes d'arbres caiguts, cornises amb perill de despreniments i petites inundacions a baixos i garatges. Les primeres alertes van ser cap a les nou del matí i van sovintejar sobretot a la comarca de la Selva, on es van haver de fer diverses actuacions a Santa Coloma de Farners, Amer, Sant Feliu de Buixalleu, Vidreres, Arbúcies i Blanes, però també al Baix Empordà, a Palamós, Torroella de Montgrí i Begur. Cap dels serveis va revestir gravetat però per evitar riscos a Vidreres i Santa Coloma de Farners es va tancar el pas d'alguns camins.