Les condicions atmosfèriques van donar com a resultat un matí complicat a les vies de comunicació gironines. Un jove de 18 anys veí de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura va perdre la vida en un accident a la N-II al seu pas per la variant de Girona quan el seu vehicle va envair el carril contrari de circulació i es va estavellar frontalment amb un camió que transitava en sentit Barcelona, van informar els Mossos d'Esquadra.

El noi, Pol Regincós Subirana, transitava tot sol en sentit nord a un quart de set del matí quan, a l'alçada del quilòmetre 712, el seu Ford Fiesta es va encastar de cares contra el camió. No es va poder fer res per salvar-li la vida. El jove era fill d'una família dedicada a l'agricultura i la ramaderia molt coneguda del nucli de Monells, i estava a punt de fer 19 anys. En l'accident hi van intervenir els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, serveis sanitaris i la Policia Local de Girona.

L'accident mortal no va ser l'únic sinistre que ahir va tenir lloc a la carretera nacional al seu pas per Girona. Poc després de les nou del matí, un camió s'estavellava en una rotonda a Pont de Molins i l'impacte feia caure diversos pals d'enllumenat públic. El conductor del camió va resultar il·lès però l'estesa elèctrica va quedar molt malmesa fins al punt que part del municipi va perdre el subministrament durant una estona, tot i que la companyia va resoldre-ho ràpid, va explicar l'alcalde, Josep Fuentes (CiU).

El trànsit per la N-II va resultar afectat pel sinistre, fins el punt que durant tot el matí la via va romandre tallada a l'alçada d'aquest municipi de l'Alt Empordà i puntualment es donava pas en un i altre sentit. La via va recuperar la normalitat a primera hora de la tarda, quan es va acabar de recollir el cablejat estès a terra.

Però encara es va registrar un tercer incident a la N-II i en aquest cas va deixar un saldo de dos ferits lleus. Un Peugeot que circulava per la nacional a l'alçada de Sils va topar amb un camió a l'alçada de l'encreuament amb la carretera de Mallorquines, al quilòmetre 698. Es tracta d'un punt negre de la Nacional on la circulació té la dificultat afegida que les obres de desdoblament, aturades per manca de diners, van fer canviar la senyalització de les línies que delimiten els vials. Els senyals són en groc des de fa tres anys, propis d'un tram en obres, i la manca de llum els pot arribar a fer difícils de veure. Un altre accident, també només amb ferits lleus, va tenir lloc a Roses, quan una furgoneta amb un ocupant va bolcar en relliscar sobre l'asfalt humit.

En el cas d'ahir, l'accident, que va tenir lloc pocs minuts després d'un quart de set del matí, només va provocar dos ferits lleus però en uns dos quilòmetres amunt i avall d'aquest punt de la N-II hi han mort, des del passat desembre, quatre persones en accident de trànsit.

Puig demana precaució

El conseller d'Interior, Feliu Puig, que ahir va visitar el parc de ?Bombers de la Generalitat a Arbúcies, va instar els conductors a extremar les precaucions arran de les fortes pluges que es van donar ahir. Tot i que la previsió per avui no parla de precipitacions, cal recordar que les carreteres podrien estar ?relliscoses i amb presència de bassals. A més, al Ripollès, hi ha neu a Toses.