Les intenses pluges caigudes des de dissabte i, especialment, ahir van provocar múltiples complicacions en el trànsit viari. I és que les precipitacions van ser la causa de talls d'almenys sis carreteres a causa.

Al matí, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT) es va haver de tallar la N-141, al seu pas per Bescanó, per despreniments de la paret rocosa. I, de l'altre, a la GI-552 i a la GIV-6226 per inundacions. La primera es va haver de tallar a l'alçada de Riells i Viabrea, mentre que la segona es va haver de restringir el trànsit per Santa Llogaia d'Àlguema per la pluja.

Per la tarda les incidències es van intensificar. A als tres talls del matí s'hi van sumar elss talls de les vies es van estendre a les Preses (C-152) per inundacions, i a la GIP-5226 per bassals d'aigua, i a la GIV-5224 al municipi de la Pinya per la mateixa causa.

A banda dels talls de trànsit, les pluges també van provocar retencions i cues en algunes carreteres de la província. Les més significatives van ser els dos quilòmetres que es van registrar a l'AP-7, al seu pas per Girona, i en direcció nord a causa de les obres d'ampliació que van obligar a tallar un carril. De la mateixa manera, els bassals va provocar retencions a la N-260 al seu pas per Olot. A Camprodon, una allau a la C-38 va obligar a donar pas alternatiu.

Serveis dels Bombers

Els Bombers van haver de fer fins a les 22.00 hores 49 sortides a la província. A Les preses van ajudar a una vintena d'alumnes a sortir d'una escola per la inundació en els acccesos. Els Bombers de van col·laborar en la sortida d'una vintena d'alumnes d'una escola de Les Preses, després de finalitzar el seu horari lectiu, a causa que la gran quantitat d'aigua acumulada a les zones d'accés al centre feien "intransitable" el camí i cao d'ells podia tornar a casa seva.