La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del Pla d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per l'estat actual de les conques i embassaments que estan registrant cabals superiors als habituals. El riu Ter entre l'embassament de Pasteral i Torroella de Montgrí (tot el tram del Baix Ter) registrarà cabals per sobre dels habituals a causa del desembassament que s'està produint a Susqueda-Pasteral. La tendència del nivell és creixent i està augmentant el nivell del riu Daró com a conseqüència de les precipitacions d'aquest matí. El cabal també és important a les conques Muga i Fluvià, segons l'Agència Catalana de l'Aigua.

Pel que fa a les precipitacions, ahir el Server Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzats els avisos per pluges i estat de la mar, tot i que informaven que a partir de la tarda d'avui podran haver-hi pluges localment febles o d'intensitat moderada que es podran donar a qualsevol punt del territori.

Mentrestant, queden quatre carreteres locals afectades per la pluja dels últims dies. s tracta de tres vies de l'Alt Empordà: la GI-V6226, en el gual del riu Fluvià en el pas per Arenys d'Empordà, a Garrigàs; la GI-V5129, al gual del riu Manol a Vilafant; i la GI-V5041, en el tram de carretera entre les Escaules i Boadella, per la crescuda del riu la Muga. Una altra carretera tallada és la GI-V5441, just al tram entre l'Eix Transversal i Sant Sadurní d'Osormort com a conseqüència d'esllavissades, segons informa la Diputació de Girona.

Protecció Civil recomana no deixar fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar, no baixar als soterranis, quedar-se en zones altes o pisos superiors i desconnectar l'interruptor general de l'electricitat i tancar la clau de pas del gas. I en cas de circular en cotxe, s'aconsella allunyar-se de les rieres, torrents i zones que es poden inundar, no quedar-se observar l'aigua en punts pròxims a les lleres, ponts i viaductes i no travessar cap riu, riera o zona inundada, ni a peu ni en cotxe.