Si bé dijous el president de Ryanair, Michael O'Leary, anunciava que no hi havia res a negociar amb el Govern, ahir el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, desmentia a la companyia i afirmava que s'està negociant. La companyia manté que s'ha de signar l'acord suscrit amb el tripartit, o res.

La companyia tenia un conveni signat amb l'AGI -entitat formada per la Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç- que té com a objectiu promocionar l'aeroport de Girona, fins a finals del 2011, i pel qual ha percebut durant aquests anys 14 milions. Des del Govern s'asssegura que s'ha pagat la part corresponent del conveni subscrit amb la companyia perquè continuï operant aquest any des de l'aeroport de Girona.

Font espera que amb el pagament fet Ryanair mantingui els sis avions a la base de Girona durant el pròxim hivern, tot i que O'Leary va amenaçar ahir de deixar-ne només quatre. Mentre que per al 2012 -data en la qual ha d'entrar en vigor el nou conveni- "ja veurem quina sortida tenim".

Per la seva part, el president del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, creu que "Ryanair té raó, excepte en les formes, que són poc elegants i impertinents"; però, més enllà d'aquesta qüestió, manté que "el Govern haurà de fer una negociació a fons per continuar el vol Girona-Madrid", ja que és l'única vegada que ha funcionat de manera regular. L'exconseller va exigir al Govern de CiU que compleixi el preacord pactat per l'anterior administració catalana i va argumentar que "no es tracta de pagar els 11 milions, que ja hi són" sinó de "trobar la manera de complementar-ho i donar compliment a un acord que garantiria una font d'ingressos per Girona"

Des del Govern es manté que encara existeixen reunions i que s'ha viatjat fins a Dublín per reunir-se amb representants de la companyia aèria. No obstant, Font va manifestar que la seva intenció és la de "no retransmetre pels mitjans" la negociació. "Nosaltres no especulem", va exposar el director general.

Nadal va criticar l'actitud de l'empresariat del sector turístic gironí perquè considera que "hauria de respondre més positivament a la denúncia de manca de negociació del Govern". En la seva opinió, "hi ha una excessiva condescendència amb el que està explicant el Govern i una escassa bel·ligerància perquè es compleixi l'acord amb Ryanar"; una consideració que va completar advertint que "s'entra en una espiral que mata la pròpia capacitat de l'aeroport de Girona a generar ingressos". Nadal va concloure remarcant que CiU ha de complir el compromís "perquè no es pot arruïnar un sector turístic emergent que ja ha demostrat que, com a sector gros, és un dels que aguanta l'economia gironina dempeus".