Jaume Torramadé tornarà a ser l'alcalde de Salt. Convergència i Unió ha obtingut pràcticament els mateixos vots que fa quatre anys i ha aconseguit nou regidors mentre que el seu principal rival, el Partit dels Socialistes (PSC) ha perdut uns 1.100 vots respecte els comicis del 2007 i tres regidors i s'ha quedat en sis edils. Són més o menys les xifres que han col·locat Plataforma per Catalunya (PxC) com la tercera força política a l'Ajuntament de Salt que irromp al consistori amb tres representants gràcies als 1.161 suports.

Si fa quatre anys el resultats entre les dues forces majoritàries va ser molt igualat, amb només 176 vots a favor de Iolanda Pineda (PSC), aquest cop, Jaume Torramadé (CiU), ha obtingut una victòria sense paliatius. Ladiferència a favor de la federació nacionalista ha estat de 851 vots.

Torramadé s'ha quedat a dos regidors de la majoria absoluta. L'enigma és saber si acceptarà governar en minoria o si estendrà la mà a Plataforma per Catalunya o als Independents per Salt. Els independents i independentistes d'IPS-PA guanyen pes al consistori amb dos regidors, tot i que enguany es presentaven sense el suport d'niciativa per Catalunya (ICV) que havia decidit unir-se a EUiA. Tot i això els ecosocialistes no han aconseguit entrar a l'Ajuntament i només han aplegat 260 vots.

Tampoc Esquerra Republicana (ERC) que durant molts mandats ha estat soci de govern tant del PSC com de CiU aquest cops'ha quedat sense cap representant. Els republicans han perdut la meitat del suport i s'han quedat amb 330 paperetes. El Partit Popular, ha mantingut una xifra similar de vots i el seu cap de llista, Felip Gil tindrà un seient al consistori.

Un dels grans enigmes era saber quin paper farien els tres partits petits que han basat el seu discurs en la immigració i els problemes de convivència. A banda de Plataforma per Catalunya, Gent per Salt (GPS) no ha obtingut cap seient, ja que la formació liderada per Antonio Rodríguez només ha sumat 306 paperetes. El Movimiento Social Republicano (MSR) només ha tingut 48 vots.

La cap de llista del PSC, Iolanda Pineda, va admetre ahir mateix la seva derrota i va felicitar Jaume Torramadé. La representant socialista , a més a més, va lamentar "la campanya d'odi, mentides i manipulacions" que ha pràcticat Plataforma per Catalunya a Salt les darreres setmanes.

A mitja tarda, es va fer públic que el PSC denunciarà a la Junta Electoral que CiU havia estat demanant el vot el dia de les eleccions. Asseguren tenir proves en format de missatges curts per telèfon (SMS) i per correu electrònic.