Nit de cares llargues a la seu electoral d'ERC a la Rambla de Girona, que s'ha quedat sense represesntació a a l'Ajuntament, perdent els quatre regidors que havia obtingut en les dues últimes eleccions municipals. La cap de llista, Blanca Palmada, va admetre la derrota i va assumir "amb frustració" la caiguda lliure que el partit havia patit a la capital de la demarcació i va instar la formació republicana a reformular el seu missatge en el proper congrés del partit.

Segons Palmada, el descens d'Esquerra Republicana a la ciutat de Girona cal emmarcar-lo en el context general de baixada del conjunt del partit a tot Catalunya, que es va iniciar les passades eleccions autonòmiques. "La nostra candidatura creia fermament que seria capaça de revertir aquesta tendència a la ciutat de Girona, però no n'hem estat capaços", va afirmar.

Per a Palmada, per al conjunt d de la candidatura, "el resultat de les eleccions ha estat una frustració, perquè ens veiem amb cor d'obtenir representació i fer un bon resultat".

La seva comparaixença davant els mitjans es va fer poc després de les deu del vespre, quan l'escrutini provisional encara donava algunes opcions al partit d'obtenir un regidor, de fet es van quedar a un vot. No obstant, Palmada ja donava per fet, que el partit es quedaria sense representació.

"Ens hem quedat a les portes", va lamentat, admetent que "aspiravem a més". Part del seu discurs va anar dirigit als més de 1.500 ciutadans de Girona (fa quatre anys va superar els 4.000 votants) que els havien donat suport i va fer una crida a la militància per tal d'apostar pel partit. En aquest sentit, va recordar que ERC tindrà aquest any un congrés i va apostar per "obrir el partit", a "analitzar els últims resultats electorals" i a "reformular el missatge del partit".

Palmada va acabar el seu discurs davant la premsa i els escassos militants que es van acostar a la seva seu electoral felicitant la resta de forces polítiques amb representació a l'Ajuntament.