Més "indignats" que mai. Els gironins que van concentrar-se ahir a Girona van exhibir el seu enuig amb més força que cap de les anterior ocasions. Centenars de persones van apropar-se fins al campament i van iniciar una rua per diferents punts de la ciutat. Eren més que els darrers dies. Un miler o més. Molts hi eren motivats pel que havien vist que havia passat a Barcelona. Era un moviment que als darrers dies semblava que havia perdut força a Girona i que ahir va revifar amb contundència i va recuperar heterogeneïtat.

El dia havia començat estrany. Els gironins no sabien si acabarien amb les tendes arrencades i amb els objectes requisats com havia passat a la ciutat comtal. Hi havia teories i rumors de tota mena. Al matí, l'intendent en cap de la policia municipal de Girona, Josep Palouzié, va apropar-se a la plaça Catalunya i va assegurar-los que no tenien cap ordre ni cap intenció de foragitar-los. Havia parlat amb els caps dels Mossos i amb l'Ajuntament i s'havia arribat a la conclusió que, per ara, no hi havia cap problema, ni de seguretat ni de salubritat, perquè la gent seguís acampada. I més perquè els "indignats" gironins, fa dies, en una assemblea van decidir que avui al vespre retirarien temporalment les tendes per evitar cap risc durant la possible celebració de la victòria del Barça.

Les notícies de Barcelona siguien causant preocupació a Girona. L'advocat Benet Salellas va oferir-los assessorament jurídic. I es va avançar una hora la concentració prevista per a les vuit del vespre.

També el taller de percussions. Cap a les sis de la tarda el centre de Girona retronava. Els tambors anunciaven la concentració. Hi havia fulls on s'alertava d'un possible desallotjament dels Mossos -que s'hauria produït aquesta passada nit, per als lectors-. Es cridava a ser quants més millor a la plaça tota la nit. De fet, des que va començar el moviment a Girona, les tendes de campanya s'han anat multiplicant, tot i que les concentracions havien perdut força. La primera nit hi havia tres tendes i ahir ja eren 25.

A les set en punt de la tarda, els concentrats a la plaça Catalunya a la seu de la Generalitat. Entre ells s'hi podia veure els dos regidors electes d'ICV-EUiA, Joan Olóriz i Núria Terés. També gent de la CUP.

Es podia copsar la magnitud. Eren molts. A continuació iniciarien un recorregut que els va portar a la plaça el Vi, la plaça Independència, a la Subdelegació del Govern, la comissaria dels Mossos a Jaume I i novament a la seu de la Generalitat. Van passar pel mig de la Gran Via, obligant la policia a tallar el trànsit improvisadament. A davant, hi havia els percussionistes dels Xirois. Es barrejava el soroll, amb assegudes i silencis contundents. Entre els "indignats" s'hi podia veure persones de tota mena. Pere Mià va ser un dels líders a l'hora de parlar.

"Vosaltres sou els bruts!", Més humanitat!", "N'estem fins als collons!", eren alguns dels càntics. També moltes cançons contra Felip Puig i els Mossos. Desenes de pancartes com: "Pienso luego estorbo", resava una. Flors. Cassoles. Una noia amb un ordinador portàtil que reproduïa la càrrega de Barcelona. Les accions no s'aturen. Avui a les vuit del vespre han convocat una nova assemblea popular.

Pels concentrats ahir va ser un èxit. Cap incident. Jornada pacífica. I els Mossos, de paisà, van seguir les protesta a distància. Cap duia uniforme. Ahir eren molts "indignats". Però són prou?