Viure envoltat d'un entorn idílic entre arbres i forats de golf en un xalet de luxe amb seguretat les 24 hores del dia i a pocs minuts de Girona. Aquest és l'ambiciós projecte que està impulsant el PGA Catalunya de Caldes de Malavella, que invertirà uns 200 milions d'euros en deu anys per construir una urbanització de luxe a l'entorn dels dos camps golf. En total està previst que es construeixin 368 habitatges, entre cases i apartaments, amb uns preus que oscilaran els 325.000 euros i els dos milions d'euros de sortida. De moment, ja s'han invertit uns 15 milions d'euros amb la construcció de dues cases de mostra, 15 xalets que estaran acabats a partir del setembre i 15 apartaments més, que podrien estar enllestits el juny de l'any que ve.

Segons va explicar el director del PGA Catalunya, David Plana, un cop acabada la urbanització podria acollir entre 1.000 i 1.500 persones. Va destacar, a més, que la densitat de les cases "serà molt baixa", ja que de les 300 hectàrees que ocupa el PGA en el seu conjunt, està previst que hi hagi 1,4 cases per hectàrea. Tot i aquesta densitat, les cases quedaran concentrades en dues zones entre els camps, anomenades La Selva i La Vinya i els apartaments també tots junts al costat de la Casa Club.

Hi ha diferents tipologies de cases, tot i que totes compten amb un seguit de serveis: "A més de disposar de seguretat privada, també hi haurà serveis comuns per a tots els residents, com ara un gimnàs, piscina, pistes de tennis i pàdel, solàrium o una zona de spa", va assegurar Plana. Els habitatges podran anar des de les cases de 500 metres quadrats d'1,5 milions d'euros, que seran el màxim, fins a apartaments -amb superfícies des de 104 a 200 metres quadrats- i amb un preu de sortida de 325.000 euros, passant per les cases aparellades d'uns 625.000 ?.

Un dels elements que més destaquen de les diferents cases és que no hi ha murs (estan prohibits per normativa), de manera que els habitatges estan totalment integrats amb l'entorn de la vegetació i els camps de golf. Això podria tenir un risc quant a la seguretat, però hi ha un servei de vigilància les 24 hores del dia a tota la urbanització. Els clients, segons va explicar Plana, es podran fer les cases "a mida", malgrat que totes han de seguir unes directrius comunes. "Fugim d'estils barrocs, recarregats o clàssics", va destacar Plana, que va explicar que la línia de les cases és d'arquitectura moderna amb moltes línies rectes.

Segons el director del PGA, ja s'han venut 14 cases i la meitat han estat comprades per ciutadans anglesos, alemanys, francesos, egipcis i un txec. Tot i la crisi econòmica, doncs, Plana creu que tenen mercat, pel poder adquisitiu dels clients i perquè són "un promotor atípic", que no té estoc d'habitages per vendre i ofereixen un producte que no existeix a Girona. A més, assegura que amb el projecte es volen obrir a la societat gironina. Finalment, cal destacar que avui i demà hi haurà una jornada de portes obertes amb vols en globus, jocs per a nens i tast de vins "per treure qualsevol barrera" dels ciutadans cap al golf.