Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda a Sarrià de Ter tres joves a qui es considera responsables de l'aldarull al bar i la trencadissa del cotxe de José Agustín González Pérez, i també potser còmplices de la seva mort però no pas autors materials d'aquesta. El responsable dels trets que van acabar amb la vida del noi i no van ferir ningú més de miracle està també identificat però ahir a la nit encara no havia estat detingut. Es tracta d'un home de mitjana edat, veí del Pont Major, que és el pare d'un dels nois de la colla que es va enfrontar, el passat cap de setmana, als amics de José González durant una nit de festa en una discoteca. Ja al matí, entre els veïns del carrer Aneto de Taialà hi havia gent que afirmava haver vist des dels seus balcons que el portador de l'arma no era un jove sinó un home d'edat més avançada.

Entre els detinguts hi ha un veí de Sarrià de Ter i dos joves més residents al barri gironí del Pont Major. El veí de Sarrià compta amb antecedents per delictes de bagatel·la, com ara danys a cotxes o petits furts. En tot cas, no es tracta de membres d'una banda ja fitxats per les policies per delictes de volada. L'arrest dels presumptes autors de l'agressió i la mort de González va ser ràpid perquè entre els assistents a la festa d'aniversari del germà de la víctima hi havia nombrosos col·legues que van poder identificar els agressors com els joves amb els quals havien tingut batusses regulars al llarg dels anys. També van poder descriure els cotxes amb els quals es van traslladar fins al bar: un Peugeot 106 amb un bony a la part de davant i un altre turisme també petit i d'un color fosc.

La investigació, sobre la qual el jutge ha dictat secret d'actuacions, continua oberta. La clau de l'afer, segons van indicar fonts properes al cas, sembla recaure en una batussa entre els nois que va tenir lloc en un local nocturn la nit de dissabte a diumenge del ?passat cap de setmana. No se sap, però, per què hauria estat el pare d'un dels joves implicats en l'aldarull qui, segons apunta la investigació, va disparar tres trets des de la terrassa a l'interior del local i va acabar amb la vida de González.