Romà Codina (CiU) va ser proclamat ahir nou alcalde de Lloret de Mar, després d'empatar a vots amb Joan Bernat (PSC) en el ple de constitució. Va sortir escollit Codina, però, en prevaldre que era la llista més votada. Així, doncs, els sis regidors del Millor i l'únic edil d'ICV van votar investir com a nou batlle Bernat, però els socialistes es van abstenir, la qual cosa va afavorir que Codina fos el nou alcalde, amb l'únic suport de CiU.

En una sala d'actes absolutament a vessar, Lloret va constituir el nou ajuntament, on hi ha moltes cares noves i només cinc dones del total de 21 regidors que té la corporació. Després que cada un dels regidors fes el jurament, el nou ajuntament va quedar constituït i es va procedir a la votació del nou alcalde de la localitat, amb l'única incògnita de si els socialistes complirien la seva paraula i s'abstindrien, deixant que CiU continués liderant el poble. I així va ser.

Un cop amb la vara d'alcalde ja a la mà i havent jurat el càrrec Codina va rebre una forta ovació dels assistents. En el seu discurs, va fer un "reconeixement especial" a Xavier Crespo, l'alcalde sortint, i va destacar que durant aquest mandat caldrà fer "un exercici constant de diàleg, generositat i humilitat", tot i que va afegir que sent "còmode" en aquesta situació.

Codina va explicar que els dies anteriors es preguntava què sentiria en un moment com aquest i va afirmar que "l'únic sentiment" que l'acompanya ahir era "el de la responsabilitat i l'agraïment", sobretot per les "persones que durant 8 anys han pogut fer Lloret com és". A més, va destacar que el nou govern s'enfrontarà a una "situació complexa en l'aspecte social i econòmic", però es va mostrar optimista per tirar endavant.

El portaveu del Millor, el primer grup de l'oposició, Marc Fuertes, va carregar durament contra Joan Bernat per haver declinat ser alcalde. "Senyor Bernat, li hem cedit l'alcaldia de Lloret i l'ha deixat escapar. Creiem que han deixat escapar l'única oportunitat que tindrà vostè a la seva vida de ser l'alcalde de Lloret", va afirmar Fuertes, que va afegir que donaran suport al govern "les vegades que faci falta" per fer avançar el poble. A més, Fuertes va rebre els crits dels assistents quan va dir que Valls i Riera no haurien de continuar.

Un dels discursos més aplaudits, a banda del de l'alcalde, va ser el del portaveu del PSC, Joan Bernat, que va justificar la seva abstenció. "Ens hem abstingut, en contra de la nostra voluntat, forçats per una situació que no havíem creat", va defensar Bernat, que va afegir que ho han fet "per responsabilitat" i "convertint el diàleg en necessitat". A més, va destacar que "aquesta manera de fer política basada en atacs personals" en referència al Millor, no és la més adequada per tenir un govern estable. "En han ofert el que el poble no ens va donar el 22 de maig", va concloure.

Per la seva part, el portaveu d'ICV, Antoni Garcia, també va carregar contra el PSC i va parlar "d'oportunitat perduda". "Ha fet la seva campanya apostant pel canvi, però amb la seva abstenció ha desistit" d'aquest canvi, va afirmar. El nou portaveu del PP, Enric Martínez, va fer un breu discurs, en qè va assegurar que faran una "oposició constructiva" i donaran suport a les polítiques per afavorir els llocs de treball i la seguretat. I finalment, el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, va felicitar Codina, a qui va dir que era "de justícia" que obtingués el càrrec i va assegurar que no el trobaran en cap pacte que vulgui "aïllar o castigar" i sí en els que vulguin treballar per Lloret.