Convergència i Unió va recuperar ahir l'alcaldia de Torroella de Montgrí, que ha d'ocupar durant els pròxims quatre anys Jordi Cordón, que es va convertir en candidat un mes abans de les eleccions per la renúncia forçada per recomanació mèdica del fins aleshores cap de llista convergent, Viti Darné. Cordón, un cop ja proclamat batlle de Torroella, va mostrar-se receptiu de cara als grups de l'oposició (ERC, UPM i el Coet), a qui va animar a realitzar una oposició constructiva. La principal força a l'oposició, Esquerra, va reiterar la seva disconformitat amb el tripartit (CiU, L'Estartit Som Tots i PP) format per governar l'Ajuntament.

El cap de llista dels republicans, Josep Maria Rufí, va manifestar en el ple que la seva predisposició era negociar un pacte estable de govern amb CiU, i era l'única possibilitat que es plantejava. No obstant això, CiU es va decantar per l'altra opció: el tripartit amb L'EST i el Partit Popular. Una opció "gens encertada" a parer de Rufí, que va insistir que no tindran "una actitud crispada", sinó que "continuarem treballant des de l'oposició". No obstant això, va insistir que el millor era una coalició nacionalista i va criticar que al govern hi hagi el PP. Per a Rufí, el repte d'aquest mandat és continuar generant les condicions perquè es creïn llocs de treball, a més de seguir amb projectes estratègics com són l'Espai Ter o el Parc Natural.

Per la seva part, el nou alcalde va manifestar que accedeix al càrrec amb il·lusió, conscient de la importància que representa ser la primera figura municipal i que treballarà per estar a l'alçada. Com un dels reptes principals, Cordón va parlar de la crisi, de treballar per redistribuir els recursos de manera que es mantingui el benestar i la cohesió social, per la qual cosa es compromet a priortizar i mantenir les partides de serveis a les persones per "estar al costat dels que més ho necessiten".

Va parlar dels projectes importants que ha d'afrontar el municipi: adaptar l'Espai Ter a les possibilitats reals, aprofitar el Parc Natural per dinamitzar el sector turístic local i resoldre l'encaix de l'Estartit amb el que s'ha expressat majoritàriament a les urnes. Ja en la presentació del pacte, Cordón va manifestar que impulsar l'Entitat Municipal Descentralitzada és una prioritat. Jordi Cordón també es va dirigir a l'oposició: "Buscarem amplis consensos en temes importants del municipi". I va animar-los a fer una oposició constructiva. Del pacte, va explicar que van entendre'l com la millor opció per l'estabilitat i la governabilitat. Finalment, va destacar que l'equip que lidera "comparteix el mateix entusiasme i grau d'exigència".