El panorama polític de Celrà ha fet un tomb de 180 graus. La CUP ha pres possessió de l'alcaldia del municipi en un fet que es pot considerar històric a la comarca del Gironès, ja que es tracta del primer govern municipal que liderarà. El seu cap de llista, Dani Cornellà, va ser nomenat ahir passades les dotze del migdia nou alcalde de Celrà. Ho fa després de pactar amb I Celrà per compartir l'acaldia en dos períodes de dos anys.

En el seu discurs, Dani Cornellà va posar ènfasi en els que seran els quatre grans eixos de programa: participació ciutadana, eficiència, transparència i treball col·laboratiu.

"Fem un govern amb la intenció de treballar pel poble amb les associacions i la ciutadania", va destacar el nou alcalde, per afegir que un dels seus principals objectius passa per "democratitzar l'Ajuntament". Un objectiu que representa l'eix de participació ciutadana.

Quant a l'eficiència, Cornellà va assegurar que a partir d'ara es mirarà "cada euro que es gasta" i que "prioritzaran" aquells projectes o accions que satisfacin "les necessitats de Celrà".

Respecte al tercer eix del seu programa, que fa referència a la transparència, el nou alcalde va informar que es "publicarà tot el que es faci a l'Ajuntament". I, de la mateixa manera, va afegir que "la gent tindrà accés als presspostos, al POUM (Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal) i a tot allò que s'aprovi".

Finalment, i pel que fa al treball col·laboratiu, el nou alcalde va explicar que es fomentarà la creació de comisions "per treballar els temes capdals del poble. I és que la CUP considera primordial poder treballar en "xarxa" i, alhora, de "manera supramunicipal" sempre que es pugui fer. Això, no obstant, dependrà del projecte que es tingui entre mans i si aquest es pot vincular amb muncipis veïns.

Cornellà té clar que el que toca ara és començar a treballar. Un dels primers temes a resoldre seran el serveis socials. L'Entesa va apostar per la legislatura que s'acba de finalitzar per abandonar el Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt. Una decisió que la CUP no va compartir. En aquest sentit, el nou alcalde s'ha compromès a abordar el tema i buscar la millor solució pel poble ja que considera que la situació actual no és la més efectiva.

La CUP i I Celrà tenen tres regidors cada formació. Els sis que sumen els ha permès establir un pacte sòlid per formar un govern amb majoria abosluta. En aquest joc de pactes, ha estat l'Entesa qui ha perdut l'alcaldia després de passar dels cinc regidors del 2007 als tres aconseguits el passat 22 de maig.