La incertesa política a Maçanet de la Selva es va acabar ahir amb el ple d'investidura i Antoni Guinó (CiU) es va tornar a convertir en l'alcalde de la població selvatana. Això va ser així perquè malgrat que tant Guinó com el cap d'AM Antoni Trincheria es van presentar com a futurs alcaldes en el ple, cap d'ells va obtenir una majoria absoluta i finalment, Guinó va ser investit alcalde en ser la llista més votada el dia 22 de maig. En concret, CiU va votar el seu candidat (cinc vots), AM també i el PP li va donar suport (quatre vots); i en canvi, els grups de 9M i PSC no van presentar els seus candidats i es van abstenir.

Guinó ha estat alcalde durant gairebé 16 anys i ahir es mostrava satisfet i va assegurar que el seu equip encara "il·lusionat" el nou mandat a l'ajuntament de Maçanet. I va afegir que obre les portes a pactes amb els grups de cara a fer un govern fort.

Trincheria en canvi, va assegurar que ell estava "tranquil" i que qui "havia de culpar-se" de no reeditar el tripartit del 2003, eren el PSC i 9M. En les últimes hores es van reiniciar les converses per aconseguir aquest tripartit entre AM, PSC i 9M però els dos últims grups, van decidir no donar suport a Trincheria.

Ple amb retard

El ple, tot i tenir un desenvolupament normal va iniciar-se amb retard, ja que el regidor del PP no va aribar a l'hora, a les 10 del matí quan s'iniciava. El ple es va haver d'esperar fins que es va anar a buscar aquest regidor a casa seva, després que segons sembla, es va oblidar que ahir es constituïa l'Ajuntament de Maçanet, on per primer cop el PP hi té regidor.