El socialista Josep Marigó torna a ser l'alcalde de Blanes després que ara fa quatre anys un pacte entre CIU, PDB i PP el va deixar a l'oposició tot i haver estat el PSC la força més votada. El ple d'investidura es va celebrar ahir en el teatre municipal, que va haver de tancar les portes en arribar el màxim aforament i el nou batlle de Blanes va assegurar que finalment ha decidit optar per un govern en minoria de nou regidors i per tant, no pactar amb el grup d'EUiA, com inicialment s'havia previst, perquè "ara toca un canvi, un nou model d'entesa i governança", que al seu parer passa pel treball "en grup com a base per tirar endavant el poble".

Marigó durant el seu discurs es va mostrar emocionat però va assegurar tenir les coses molt clares i que aposta "remuntar Blanes", construint la del segle XXI i va afegir que el seu grup "s'hi deixarà la pell". El nou va ser investit però no va obtenir la majoria absoluta en la votació de candidats perquè per una banda, el grup d'EUiA-ICV també va presentar candidatura a l'acaldia amb el seu regidor Joan Salmerón i per l'altra, es van abstenir els grups del PP i de CiU. Això va comportar que es proclamés Josep Marigó alcalde en ser el PSC la llista més votada a les eleccions del dia 22 de maig. Llavors, va prometre el càrrec i un cop la regidora que presidia la mesa d'edat li va donar la vara d'alcalde, va procedir a presidir el ple.

Llavors, Marigó va traslladar la paraula a la resta de portaveus dels grups que conformen enguany el ple i que només són quatre, ja que el grup d'ERC i el PDB no van obtenir representació en els comicis.

"Felicitacions i vigilància"

Les paraules més dures cap a Marigó tot i felicitar-lo per la investidura van ser la del seu soci, EUiA-ICV l'any 2003, Joan Salmerón que va explicar que durant la campanya ha "defensat sempre un govern d'esquerres" i que la seva idea era que el nou govern entrant es configurés així, és a dir, que el PSC l'hagués volgut de nou com a soci. Tot i això, Salmerón va explicar que faran una oposició constructiva i que presentarem propostes i mocions" i que treballaran per tal que durant aquest mandat el nou ajuntament "no sigui esclau de la dreta" i que per tant, ho faran amb "il·lusió".

La resta de grups van ser més suaus amb el nou alcalde, l'exalcalde Josep Trias (CiU) va explicar que s'havien abstingut en la votació en considerar que en els seus resultats en les municipals, en què van perdre dos regidors, "Blanes ha parlat clar i CiU ho ha entès i segur que alguna cosa no hem fet bé, cal aprendre dels errors", afirmar. I va afegir que treballaran amb Marigó i que "li estenem la mà i farem una oposició constructiva" . Per part del PP, el seu portaveu Salvador Tordera va destacar que també treballaran amb el PSC i que en "temps difícils, és hora d'oblidar-se dels colors".

Durant tota l'estona en què es va celebrar el plenari uns 200 "indignats" van tallar el carrer Ample i es van aplegar fora del teatre i fer una cassolada que es sentia des de dins de l'equipament. Un cop va finalitzar, aquests també es van fer sentir i mentre sortien els regidors els cridaven "xoriços, democracia real", entre d'altres. En sortir l'alcalde, aquest es va acostar al grup i el van seguir fins a la porta de l'ajuntament fent les mateixes manifestacions,que contrastaven amb les felicitacions dels veïns.