Alguns diputats i diputades de l'oposició que van resultar agredits i increpats quan acudien al parlament català van criticar en privat el dispositiu policial dissenyat pel Departament d'Interior, que dirigeix Felip Puig, per la seva falta d'eficàcia i previsió.

Diversos centenars d'agents de la Brigada Mòbil (antiavalots), de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i d'altres unitats, amb més de mig centenar de vehicles, van participar en el dispositiu que va preparar un passadís policial d'entrada al parc de la Ciutadella, on s'ubica la Cambra, per l'accés del passeig de Pujades cantonada amb el carrer Wellington.

Segons diverses fonts, els Mossos d'Esquadra havien advertit dimecres els diputats que havien de dirigir-se a la cantonada formada per l'avinguda Meridiana, el carrer Wellington i el passeig de Pujades, on trobarien el dispositiu policial que protegiria la seva entrada al parc de la Ciutadella.

Però els diputats que s'hi acostaen es van trobar abans d'arribar amb centenars d'"indignats", que els van reconèixer i els van agredir, perseguir, increpar, sacsejar, escopir i fins i tot ruixar amb un aerosol de pintura.

A més, els que van aconseguir arribar indemnes al dispositiu policial havien de recórrer a peu un centenar de metres davant la mirada dels manifestants, que els van increpar i en algun cas llançar objectes, com ampolles plenes d'aigua o trossos d'entrepà.

Davant d'aquesta situació, els Mossos van decidir que als diputats que feien el "passeig" pel corredor de seguretat del passeig de Pujades els havien d'acompanyar quatre fornits mossos antiavalots, encara que alguns diputats no van ser reconeguts pels agents i van passar ells sols davant l'al·luvió de xiulets i esbroncades dels manifestants.

Bloqueig als vehicles

Els Mossos d'Esquadra també havien previst un passadís perquè passessin els vehicles oficials, però en advertir-ho els manifestants, aquests van anar a buscar els cotxes abans que arribessin al dispositiu policial i els van interrompre l'accés, pujant fins i tot per damunt dels vehicles i trencant algun retrovisor.

La diputada Marina Geli (PSC), per exemple, va haver de fugir a corre-cuita dels manifestants fins a l'Arc de Triomf, on la va rescatar un cotxe de la urbana, i el diputat Gerard Figueres (CiU) va arribar a cridar "auxili, auxili!" quan va ser assetjat per manifestants abans d'arribar al dispositiu policial.

La imprevisió, la falta de càlcul i l'exposició a què es van veure sotmesos els diputats són algunes de la crítiques que van expressar alguns diputats i diputades de l'oposició als passadissos del Parlament.

Van trobar a faltar que des del principi, Interior no els hagués concentrat en algun lloc, com les antigues instal·lacions de la direcció general de Seguretat Ciutadana, situades davant del parc de la Ciutadella, per a des d'allà "encapsular-los" fins a l'accés al Parlament o bé ser traslladats en grups en furgons dels Mossos.