L'actual equip de la Diputació de Girona i el propi organisme han posat sobre la taula una proposta per a canviar la governació del Patronat, que de moment ha estat consensuada entre els diferents grups de l'ens provincial però que haurà d'aprovar el nou equip de govern, que serà de CiU.

Segons va explicar ahir l'actual president, Enric Vilert (ERC), l'objectiu de la reforma és agilitzar el funcionament de l'organisme i obrir-lo a la participació de més àrees de la Diputació, això sí, sense deixar de banda ni el territori ni el món empresarial. D'aquesta manera, el Consell d'Administració del Patronat, que ara està format per 40 persones, es reduiria fins a 12 o 14. Aquest Consell comptaria amb el suport de dos consells assessors més: un de territorial, que comptaria amb la presència de representants municipals de les tres zones de la Costa Brava; un representant dels Pirineus, un de Girona ciutat i membres dels vuit consells comarcals. L'altre consell etaria format pel món empresarial, amb la presència de totes les associacions, gremis i cambres de comerç relacionats amb el turisme de la demarcació. De cadascun d'aquests dos consells assessors en sortirà un representant que llavors participarà en el Consell d'Administració.

El consell d'administració, a més, ha de comptar amb la presència d'altres àrees de la Diputació vinculades estretament al turisme, com per exemple Cultura, Promoció Econòmica o Esports. A més, també hi hauria la presència d'experts independents, per exemple relacionats amb la Universitat de Girona, que serien nomenats directament pels membres dels òrgans de govern.

Vilert va assegurar que aquesta proposta es posa ara sobre la taula perquè s'ha hagut de seguir un procés molt llarg i s'ha hagut de buscar la millor fórmula jurídica per dur-ho a terme. Segons va explicar, tot el procés s'ha seguit des d'un punt de vista de consens i per això confia que es pugui tirar endavant un cop hi hagi el nou equip de govern, que serà qui n'haurà de fer l'aprovació al ple.

Aquestes propostes per a millorar la governació ja estan incloses dins el Pla Estratègic. De fet, Vilert va recordar que totes les ?actuacions d'aquest 2011 ja ?segueixen les directrius del document.