Els premis Impulsa es van lliurar ahir com a tancament d'una amplia jornada en la que es va voler reconèixer els joves que treballen i s'esforcen per aconseguir el seu camí.

En la primera categoria, el guardonat va ser el ginecòleg Pere Barri pel seu compromís social en una iniciativa mèdica "pionera" per a la reconstrucció genital postablació.

A l'escenari va pujar després, el francès Romain Quidant, de 35 anys i reconegut investigador en l'àmbit de les Ciències Físiques. La fundació li reconeix el treball multidisciplinari per la detecció precoç d'alguns càncers.

En l'àmbit cultural, el barceloní Borja Bagunyà, de 28 anys, va obtenir el guardó com a "promesa de les lletres del nostre país". És autor del llibre de relats Defensa pròpia guardonat amb el Premi Mercè Rodoreda i amb el Qwerty com a l'Autor Revelació.

Marc Bonavia, de 35 anys, cofundador de SITMobile, una empresa reconeguda internacionalment pels seus serveis mòbils, va ser premiat en l'àmbit empresarial en ser considerat un "comunicador actiu i un empresari creatiu i innovador".

Finalment, la presidenta de la Fundació Balia, Maria Entrecanales, va pujar a l'escenari per recollir el guardó a l'entitat. La fundació Balia és una organització sense ànim de lucre que es dedica a promoure la inclusió social dels menors en situació desavantatjosa i s'instal·la en comunitats desfavorides del territori nacional amb un alt índex d'immigració per fer classes de suport als escolars.

El suport del Príncep

Els premiats també van tenir paraules de suport per part del príncep Felip de Borbó. Respecteal doctor Pere Barri, el físic Romain Quidant, el literat Borja Bagunyà, el proveïdor tecnològic Marc Bonavia i la Fundació Balia, va indicar que pretenen donar suport "als joves amb inquietuds que busquen, amb esforç i treball, el seu propi camí". El príncep va qualificar de fonamental la feina de la Fundació Balia a Madrid amb nens i joves en risc d'exclusió.

També van merèixer elogis del príncep Felip la labor per al diagnòstic precoç del càncer de Romain Quidant, i va desitjar èxits en la seva carrera com a escriptor a Borja Bagunyà.

També va felicitar el doctor Pere Barri pel seu treball en la reparació de la mutilació genital i va qualificar Marc Bonavia com un "model" per a molts joves.

flaixos del fòrum. Els premiats amb els Prínceps, l'alcaldessa en funcions de Girona, Anna Pagans, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el president de la Generalitat, Artur Mas.L'Auditori va reunir més de mil persones.Pia Bosch, Carles Puigdemont i el bisbe, Francesc Pardo.