El Fòrum Impulsa va reclamar a la Fundació Príncep de Girona que es converteixi en la defensora dels emprenedors. Per aquest motiu, al llarg de la jornada es va demanar que es comencin a proposar mesures concretes que siguin una referència per als joves que tenen inquietuds empresarials i innovadores. Des de la creació d'una pàgina web unitària per als emprenedors fins a l'exigència de la simplificació de l'administració, passant per la necessitat de generar entusiasme entre professors i pares per formar els ciutadans del futur van ser algunes de les reclamacions que es van anar desgranant al llarg de la jornada, tant en els diàlegs com a les diferents ponències.

Alfons Cornella, president d'Infonomia, es va encarregar de donar a conèixer les conclusions. Cornella va remarcar que el missatge de la jornada per als més grans és que "és absurd no utilitzar el talent dels joves" i va deixar clar per als júniors que "el món és molt difícil, però que tenim més instruments". Va recordar que la edat no importa i que es poden treballar junts joves i més grans. Per això va proposar aconseguir un "macrorepte: en lloc de dir coses, fem coses".

Les conclusions de les converses també van abordar la necessitat de mesures concretes. Es va demanar canviar els màsters i postgraus, repensar els horaris escolars, estimular la cultura emprenedora des de ben petits, impulsar espais d'incubació col·laborativa i donar visibilitat a la transformació social.

Fomentar la interacció

Tenint en compte que l'any passat es va proposar que hi assistissin més joves aquest any la meitat dels assistents eren gent menor de 30 anys. Per fomentar la interacció entre els experts i els joves, la Fundació Príncep de Girona va repartir entre els júniors un passaport que se'ls segellava cada vegada que rebien un consell d'un sènior. Aprofitant les pauses, els joves s'havien d'adreçar a qualsevol dels participants o ponents i demanar-los consell. Després eren enregistrats per les càmeres dels petits platós televisius instal·lats a l'Auditori de Girona i explicar qui els donava el consell i què els havia recomanat.

L'esforç tenia la seva recompensa: el jove que hagués aconseguit més segells -és a dir, que més consells haguès demanat i els haguès explicat a càmera- o els que els haguessin explicat millor, serà premiat amb un dinar o sopar amb el membre que esculli del consell assessor de la Fundació. Entre d'altres, en el consell hi ha el xef Ferran Adrià, l'agent literària Carme Balcells, el director d'IESE, Jordi Canals, el creador de Tuenti, Zaryl Dentzel, l'exesportista i responsable de les relacions institucionals del Barça, Manel Estiarte, l'extennista Arancha Sánchez Vicario o el cardiòleg Valentí Fuster.

Aquesta idea va lligada amb el missatge d'interacció que va fer el Príncep durant el discurs d'inauguració. A mig matí, els Prínceps també van visitar els tallers d'alumnes de primària d'escoles de Girona que van dissenyar com volen que sigui l'escola del futur. Allà, tant el Príncep com la princesa van signar les acreditacions dels menuts, que volien un record. Després, es van traslladar a la Sala de Cambra, on es va desenvolupar un taller de robòtica entre adolescents.