Les dades dels controls de trànsit efectuats pels Mossos d'Esquadra a les carreteres de Girona durant la revetlla de Sant Joan diuen molt poc a favor dels qui van celebrar la festa a la demarcació. Girona és en primera posició tant en resutats penals d'alcoholèmia com en resultats administratius. Pel que fa als penals -és a dir, conduir amb una taxa igual o superior a 0,60 mil·lilitres d'alcohol per litre d'aire expirat, o 0,40 en cas d'haver pres part en un sinistre-, se'n van detectar 12. A tot Catalunya van ser 30, cosa que indica que a Girona s'hi van trobar el 40% del total d'aquests il·lícits penals, que es deriven en diligències judicials sota l'atribució d'un delicte contra la seguretat del trànsit. Un tretzè conductor va ser també imputat per negar-se a sotmetre's a la prova (sis a Catalunya), i un catorzè, per conduir sense haver obtingut mai el permís per fer-ho (tres a Catalunya). Val a dir que a Girona no van detectar-se positius penals per consum de drogues. D'altra banda tan sols se'n va detectar un a tot Catalunya, i va ser a la Catalunya Central.

Pel que fa a denúncies admistratives per positius d'alcoholèmia al volant -és a dir, nivells d'entre 0,25 i 0,60, a partir de 0,15 en cas de conductors novells- Girona també queda malparada: acumula 89 de les 281 denúncies imposades a tot Catalunya. S'hi van recollir 10 denúncies administratives per conduir sota els efectes de les drogues, cosa que significa un terç de les imposades durant la nit: 33 a tot el territori. Els sis conductors denunciats durant la revetlla per excés de velocitat transitaven, tots, per les carreteres de la demarcació. L'única dada que pot matitzar els mals resultats és que és a Girona on els Mossos van fer més controls d'alcoholèmia: 1.531 dels 4.271 fets a tot Cataluya. A la regió policial Metropolitana sud se'n van fer 1.015 i a les altres, entre 116 (Pirineu Occidental) i 553 (regió policial Metropolitana nord).

Nit de sirenes de Bombers

Les sortides dels Bombers de la Generalitat són un altre clàssic de la revetlla de Sant Joan. Al capdavant de la incidència s'hi situa el Baix Empordà, que va registrar 97 sortides de Bombers (71 per incendis de vegetació, 24 per focs de contenidors, vehicles o habitatges i dos per accidents de trànsit i salvaments). En segon lloc hi ha l'Alt Empordà amb 80 serveis (dues assistències tècniques, 43 incendis de vegetació, 27 per focs diversos i 8 per altres serveis), i la tercera comarca costanera, la Selva, acumula 32 incidències (dues per prevenció, 14 per focs a vegetació, 16 per focs diversos). En ordre consecutiu hi trobem el Gironès (27), la Garrotxa (7), el Pla de l'Estany (6), la Cerdanya (5), i el Ripollès (2).

Pel que a a les assistències a hospitals per l'acció dels petards, se'n van fer nou, cap de les quals de gravetat. Quatre dels atesos tenien menys de 13 anys. El SEM també va atendre -dues vegades- un home de 42 anys a Llançà: se'l va dur al CAP amb ambulància perquè anava molt borratxo i, una vegada en va sortir, cap a les tres de la matinada, va caure rodó al carrer i se'l va haver de dur a l'hospital de Figueres.