Uns lladres silenciosos van fer el seu particular agost aquesta setmana a Riudellots de la Selva. En una mateixa nit, els lladres van entrar a robar a tres pisos i a un mas aïllat del municipi. Per entrar als habitatges, en dos dels casos els intrusos van grimpar per la façana -fins a una alçada de dues plantes- i es van esmunyir a l'interior aprofitant que els propietaris havien deixat alguna finestra oberta per combatre la calor. En un dels pisos, el seu propietari va sorprendre els lladres i aquests van fugir cuita-corrents. Va ser al mas, però, on van aconseguir un substanciós botí: se'n van endur uns 600 euros en efectiu, rellotges i joies. Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets per tal de saber si les actuacions són obra d'una mateix grup o si van actuar per separat.

Els robatoris als diferents habitatges de Riudellots de la Selva van produir-se la matinada de la vigília de Sant Joan. Amb poques hores de diferència, entre mitjanit i les sis de la matinada, els lladres silenciosos van entrar a tres habitatges -un dels quals, una casa pairal- i ho van provar en un altre. Cap a quarts d'una de la nit, els lladres van forçar la finestra d'un pis situat al carrer Estació, nom amb què es coneix la carretera C-25 al seu pas pel mig del nucli urbà. Tot i que el propietari de l'habitatge no hi era, els intrusos van marxar-ne corrents poc després, perquè es va disparar l'alarma.

Tres quarts d'hora més tard, els individus silenciosos es van esmunyir a dins d'un mas aïllat del poble. Allà hi van entrar forçant una finestra i no es van haver d'esforçar molt a no fer soroll, perquè els propietaris no hi eren ni tampoc va saltar cap sistema d'alerta.

Els lladres van passejar-se amunt i avall de la casa pairal a la recera d'un objectiu sucós i sense haver de fer un ús excessiu de la seva habilitat silencionsa.

La van regirar de dalt a baix i se'n van emportar un quantiós botí: uns 600 euros en efectiu, a més a més de rellotges i diverses joies que van trobar.

Els dos últims robatoris a Riudellots de la Selva van produir-se més entrada la matinada. Els lladres van entrar a dos pisos del carrer Major, aprofitant que els propietaris estaven dormint i que havien deixat alguna finestra oberta per combatre la calor de la nit.

Aixecar una persiana

Per accedir a l'interior, en tots dos casos els intrusos van escalar per la façana. En el primer cas, els lladres van enfilar-se fins arribar a una terrassa. Els propietaris havien deixat la finestra de la cuina oberta i havien abaixat la persiana. Els silenciosos, però, la van aixecar prou com per poder passar per sota i es van esmunyir a dins l'habitatge.

Sense fer soroll, i mentre els propietaris dormien a l'habitació, els lladres van regirar el pis de dalt a baix. Van remenar calaixos i armaris, i es van emportar diverses joies i bijuteria.

Després, van decidir anar a robar al pis del bloc del costat, on hi havia una finestra oberta. En aquest cas, van arribar a grimpar dos pisos d'alçada fins al balcó del pis. Un cop a dins del pis, els lladres van començar a remenar diferents habitacions. El propietari, que estava dormint, va sentir el soroll i es va desvetllar. Quan va sortir de l'habitació, l'home es va trobar amb un dels lladres gairebé cara a cara. En veure's descoberts, els intrusos van fugir corrents.

Els Mossos d'Esquadra, que han rebut les denúncies dels diferents propietaris, ja han obert una investigació per intentar atrapar els autors dels fets. De moment, no hi ha ningú detingut.