La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que engloba els hospitals de Calella i Blanes, justifica la tramitació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per la retallada de 7,5 milions d'euros en la partida procedent del Servei Català de Salut (CatSalut).

El director de Planificació de la Corporació, Xavier Conill, va precisar ahir que aquest any 2011 no es tramitarà cap Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció i per tant no hi haurà acomiadaments per causes de productivitat, tot i que és d'hora per saber si aquesta garantia pot estendre's a 2012.

I és que segons Conill, el Servei Català de la Salut de la Generalitat rebaixarà els ingressos a aquesta institució des dels 92,6 milions d'euros del 2010 als 85,1 milions actuals.

Aquesta reducció, i el fracàs de les converses empreses amb els sindicats, fan que la direcció treballi actualment en la redacció d'un ERO temporal, que té previst presentar en la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat durant la setmana que ve.

Fonts sindicals xifren en 800 persones les que podrien veure's afectades per l'ERO, unes 80 que deixarien de treballar un any aproximadament, i 700 més amb reduccions de jornada laboral de fins al 31%, extrem que Conill no va validar.

El director de Planificació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va ressaltar que en aquests mometns s'està "treballant en quina serà l'afectació exacta" sobre la plantilla de 1.500 treballadors, que va recordar que la negociació amb la part social no va donar resultat per la negativa sindical a retallar aspectes inclosos en el conveni col·lectiu, com ara la rebaixa de dies d'assumptes propis o dels complements en cas de malaltia, entre d'altres.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva gestiona, a més dels hospitals comarcals dels municipis de Calella i Blanes, cinc Centres d'Atenció Primària (CAP) erntre aquests, hi ha els CAP de Palafolls, Tossa de Mar, Lloret o Malgrat i tres centres sociosanitaris.