"Amb la diversió i la platja durant el dia i la inigualable vida nocturna a la foscor, això és el cel de les vacances dels estudiants. Entrada gratis a les discoteques, pubs anglesos, sangria espanyola i els còctels més grans que hagis vist, vine i uneix-te a la bogeria del Mediterrani aquest estiu". Lloret de Mar continua sent un dels destins turístics més populars del país lligats a la festa i l'alcohol barat, com ho demostren aquestes paraules extretes d'una web que oferta paquets turístics fins a la destinació catalana. A l'alçada de Salou o de Sant Antoni Portmany d'Eivissa, la població costanera de la Selva apareix en nombroses ofertes per Internet com un dels principals llocs per gaudir dels bars, les discoteques, l'alcohol i l'excés de la nit. Malgrat els esforços dels darrers anys per part de l'Ajuntament per anar modificant aquesta imatge, amb la consecusió de certificacions de turisme familiar o esportiu i la clausura de molts establiments, la nit i la festa lloretenca continuen sent un dels seus principals atractius per vendre la destinació a l'estranger.

Fent una ullada per diferents webs que venen paquets turístics per viatjar a Lloret es pot comprovar com per pocs diners (entre 200 i 350 euros) es poden passar uns dies a la vila gaudint de l'excés de la nit i la majoria inclouen en les seves ofertes descomptes en les begudes o promocions per als locals nocturns. Així doncs, és habituals que en el mateix paquet hi hagi ofertes de dos per un en copes, les anomenades Happy hours-una estratègia de màrqueting per la qual en moments concrets el preu de les begudes és més barat- o grans descomptes en l'alcohol mostrant la targeta del touroperador. És el cas de Rainbow Tours, per exemple, que a través d'algunes d'aquestes pàgines assegura que mostrant la seva targeta s'obtindran les begudes a meitat del preu en alguns locals.

La majoria d'ofertes són molt econòmiques i inclouen pensió completa. Així, tres dies i dos nits amb pensió completa de menjar i beguda, més una festa en un catamarà a alta mar amb barra lliure pot sortir per 199?, segons frenchspringbreak. En el cas de Playayfiesta.com, s'ofereixen set dies de vacances a Lloret a partir de 315 euros amb viatge amb autobús, pensió completa i barra lliure inclosa. A més, segons assegura la Cadena Ser, els turistes que trien aquesta agència, fins i tot, tenen opció de comprar un carnet per accedir lliurement a dues discoteques de Lloret amb set consumicions incloses per 59 euros.

El pitjor de l'estiu, però, sembla que encara estaria per arribar, ja que està previst que el proper cap de setmana aterrin a Lloret una onada de joves amb ganes de cremar la nit, en el marc del que s'ha anomenat "Summer Break", una mena de comiat de l'estiu. Segons la Cadena Ser, arribarien a la vila un miler de turistes francesos i belgues a qui la seva agència hauria promès "una setmana de bogeria", malgrat que en d'altres mitjans es parla de desenes de milers.

La directora d'un dels establiments on s'allotjaran part d'aquests joves assegura que temen el pitjor i que amb la crisi i els touroperadors estan lligats de mans per acollir aquest tipus de turisme. "La gent que porta aquesta gent és el problema, que els ven el sexe, les drogues, anar a pegar a la policia i a destrossar-ho tot. Em van deixar uns apartaments que ni t'ho explico, amb senyals de trànsit que havien arrencat, cons, de tot...", afirma la directora en declaracions a la ràdio. Assegura, a més, que gairebé cada dia han de denunciar destrosses. La pregunta, doncs, és evident: Per què continuen acceptant-los? La directora diu que no tenen gaire marge, perquè signen un contracte amb un touroperador i han d'acceptar els clients que els porten, amb l'afegit de la situació econòmica, que no permet triar.

La imatge de turisme barat i de borratxera de Lloret està estesa arreu d'Europa. En aquest sentit, el diari francès L'indépendant ha publicat aquests dies un reportatge que descriu la vila com "la capital del turisme de borratxera" i explica que els joves poden passar tres dies desenfrenats menjant i bevent de tot per només 199 euros. "De 40.000 a 200.000 a l'estiu... Lloret de Mar és la ciutat dels excessos. Amb 200 restaurants, 107 hotels i 42 discoteques, Lloret de Mar és el centre de l'emblemàtica Costa Brava", així comença el reportatge. En el mateix escrit, s'anuncia que el gran boom de la festa encara està per arribar, el "Summer Break". En aquest cas, el rotatiu parla de fins a 10.000 joves estrangers de diferents nacionalitats que es trobaran a Lloret per passar-hi tres dies -per torns- bevent i menjant. En definitiva, sembla que els tòpics i la imatge de la vila de Lloret continuen sent molts vigents i caldrà un esforç de tots per aconseguir canviar-ho.